Benvolguts amics de Cap Vermell, sóc conscient que arribo tard al debat, per tant deixo al vostre criteri la publicació  (o no) d’aquesta carta

Vaig assabentar-me, mitjançant Cap Vermell, que a l’IES de Capdepera s’hi varen presentar dos projectes per  a dur la direcció del centre. I me’n vaig alegrar, i no perquè trobés un millor que l’altre –de fet estic molt deslligat de la comunitat educativa de l’IES–, sinó perquè m’agrada la pluralitat. Poc després vaig llegir una carta molt crítica amb l’actual equip directiu del centre, especialment amb la directora del centre. Jo pensava contestar, però algú va replicar. Donat que jo coincidia gairebé al cent per cent amb la rèplica, vaig pensar que no calia repetir arguments i ho vaig deixar anar... Ara, temps després, m’ha sabut greu no haver-hi dit la meva “en calent” i us remet aquesta carta amb dues idees bàsiques.
Primer, que estic content pel fet que hi hagi hagut dues candidatures per a dirigir el centre. Vol dir que hi ha dos grups que es prenen seriosament el futur de l’IES. Enhorabona a tots dos. Jo vull animar el nou equip i li vull desitjar èxit en la seva tasca, tot esperant que pugui dur endavant el projecte presentat. Dit això, també faig meves les paraules d’agraïment (fetes per algun articulista de Cap Vermell) a l’equip que no ha sortit i valoro la tasca feta fins ara.  Potser el nostre IES necessita millorar moltes coses, sens dubte, però s’ha fet molta feina, i crec que bona.
D’altra banda, les crítiques que fa la mare d’un alumne potser que estiguin basades en fets reals i verídics, però crec que es tracta de situacions i casos puntuals, protagonitzats per individus que incompleixen les normes. Com passa a qualsevol àmbit de la nostra societat. També em consta, conec un parell de casos, que hi ha alumnat sancionat  per no complir les normes. Dissortadament, els problemes d’incompliment de normes bàsiques de convivència no és només una qüestió escolar, ni dels joves. Miri al seu voltant i se sorprendrà.

Bé, com a pare d’un alumne i d’un exalumne de l’IES, vull dir que estic molt content amb  l’educació que han rebut els meus fills durant tota l’ESO i el Batxiller. Han tengut professors que m’han agradat més o manco, però reconec la professionalitat de tots ells. No crec que hagi estat una qüestió de sort, de fet els meus fills han passat per molts de professors i professores al llarg de gairebé deu anys.  

Vagi per dit.

Un pare d’alumnes de l’IES Capdepera



Nota:
podria signar amb el meu nom, però com els altres escrits són peudònims , jo seguiré la "norma"