Crítica a la saturació dels espais a la plaça des Sitjar, pel Mercat Medieval








En acabar de muntar la nostra  “paradeta”,  hem davallat del Castell, gaudint de la decoració, de l’ambient festiu que ja se respira, xerradeta aquí, aturadeta allà. Ens hem adonat que una gran quantitat de “xiringuitos” omplen tots els carrers, però la sorpresa ha estat majúscula en arribar a la PLAÇA DES SITJAR. Plaça, dius? Ha desaparegut, engolida per una aglomeració de carpes, taulells, estructures metàl·liques encara sense vestir i l’escenari al mig demanant auxili. He sortit angoixada en veure el muntatge.



Però, si no hi ha plaça, on gaudirem dels espectacles, on seuran els nins per veure les teresetes, on dansaran les ballarines, on t’aturaràs una estona per fugir de les empentes, on, on, on...? Se’m posen els pèls drets només de pensar en milers de persones amb infants  voltant per allà, entre foc i “parrilles” enceses. Si passava res no hi ha espai material per evacuar ningú.
Capdepera és un gran poble, que té un gran mercat que morirà d’èxit si l’organització no és capaç de mantenir el seu esperit inicial, llevant-li aquest espai de trobada.

 M.M.D.