No han passat els cent dies de gràcia que s’atorguen als nous governs per tal que se centrin, s’ubiquin i comencin  a treballar en condicions. Per això i com que aquests cent dies no s’han extingit encara, vull demanar per avançat al nou govern municipal que no actuï regint-se per càlculs de probabilitat ni de quantitat, que per favor no tengui en compte si a cala Mesquida hi ha tres o deu persones que han votat a algun dels quatre partits que conformen aquest nou govern municipal, ni quants n’hi ha a sa Font de sa Cala, ni quants a Canyamel.

Image


Pel simple fet de no tenir la caseta enmig de Cala Rajada o Capdepera, alguns dels que no vivim a l’epicentre on tot s’hi cou, veim dia rere dia com la resta de zones pateixen una mena d’abandó progressiu, lent i feixuc. Sa Font de sa Cala deu ser, per a alguns, aquell lloc on anar a fer una nedadeta a l’estiu o on baixar a pegar una mossegada. Més enllà d’això, res de res. Resulta però, que allà hi viu gent, probablement molta més de la que la resta es pensa. Sa Cala, com l’anomenam els que hi vivim, és un focus amb alguns punts amb problemes d’aparcament i trànsit, a l’estiu o a l’hivern. Al cantó del carrer de sa Gatova amb l’avinguda de Canyamel, i en part a causa dels usuaris del gimnàs adossat a la ciutat de vacances Font de sa Cala, els cotxes estacionen on els ve bé, ignorant línees grogues amb total impunitat, perquè la policia local ni tan sols hi compareix. No hi ha ni un sol policia local regulant el trànsit a la zona, ni es coneix cap cas de ningú que hagi estat multat per estacionar malament, vaja, que és el paradís d’aparca on trobis. Aquestes darreres setmanes, un seguit de robatoris, de nit, a la zona urbanitzada de darrere de l’hotel Na Taconera, han fet que augmentàs encara més la inseguretat dels que no vivim al centre de l’univers, i ha estat la Guàrdia Civil la que aquest darrer diumenge ha voltat per la zona fent alguna guàrdia. La Policia Local, res de res.


El final del carrer de sa Gatova és un cami de cabres ple de solcs i sotracs, amb el cotxe pots fer-hi baix quan vulguis, i si un vol també pot perdre el tapaboques perqué ningú es digna ni tan sols a tirar-hi un camió de terra i aplanar-lo. L’enllumenat públic funciona per dies, i no parlem de ràdio i televisió, perquè sentir Capdepera Ràdio i veure tots els canals de la tele és, ara per ara, per a privilegiats.


Tot això li ho dic a aquest nou govern, també en part i a cara descoberta perquè hi he depositat la meva confiança esperant que algunes de les coses que es varen prometre es facin realitat. Per tant i plagiant una frase que es corejava a un president en vies d’extinció: “No em falleu!” ni a mi ni a tots als que vivim a l’extraradi, perquè hi vivim, encara que alguns dies una mica pitjor que la resta.


Maria Antònia Fuster Nadal