Passejant per l’autovia Joan Carles I vaig veure, tirat per terra, el plafó informatiu, en forma de columna, identificatiu d’aturada de les diferents freqüències del servei dels autocars d’Aumasa-TIB, tot desgavellat,  cosa que em va fer pensar que qualcú, empipat, li devia  haver envergat potada. Tot d’una vaig rectificar el mal pensament i el meu capet va recordar les peripècies que en el transcurs dels anys, molts d’anys ja, massa en realitat, l’empresa manacorina Aumasa fou causa de malson per a més d’un. A banda que els horaris que en aquells plafons s’indiquen, la majoria de les vegades sembla que no es compleixen. El vaig aixecar per a deixar-lo almanco dret, per si passava qualque responsable. Es veu que sense èxit, ja que a les poques hores, tornava estar en terra.

A mi m’agradaria, i com jo a molta  gent gabellina, que les “Rectoretes”, les propietàries de l’esmentada empresa, que han demostrat sempre tenir-ho bé amb els governants, siguin del signe que siguin, no fossin tan reticents a l’hora d’oferir un servei com cal i deixassin de banda la mena de fòbia que, se’m fica al cap, sembla que senten per Capdepera.

Clar que, si no fos perquè l’Ajuntament gabellí també hi ha col·laborat adesiara, amb el cúmul de despropòsits que ha marginat, en part, al nostre poble de la xarxa de transport públic illenc, ja que fins al moment present poc o res ha fet l’administració local per a esmenar (malgrat que es recomani des de les altes esferes la utilització del servei públic) aquest desencís que suposa comptar amb dues estacions o parades de bus a les afores del centre urbà – a Vila Roja, devora l’antic Müller, una; i devora el “Lidl”, l’altra, a banda de tenir-ne instal·lada, sense funcionament, una altra enfront d’Eroski – on les persones majors o amb mancances per poder conduir han de desplaçar-se mitja hora abans, a peu, o en cotxe si tenen la sort que qualcú vol acompanyar-les.

Per què, idò, la raconada, l’espai, que es va construir a la plaça de l’Orient, a la confluència entre els carrers Port, Llum i Dr.Fleming, ja fa molts d’anys, si no anava destinada a estació, a aturada del bus de línia? Ens costa creure que es construís aquest espai perquè el dies de mercat allí s’hi ubicàs la paradeta del venedor de flors i plantes…

És amb aquestes petites coses, senyors de l’Ajuntament, que es veu millor el tarannà, la bona disposició dels que governen . Cert és que aquesta carta va dirigida a Aumasa, peró, per ser oberta, també la podrà llegir, si vol, el regidor responsable i, de passada, si té temps, el senyor Batle. No creguin que sigui un capritx del signant, no. Es tracta d’una reivindicació popular, tal volta silenciosa, especialment dels veïnats més afectats,  malgrat que s’ha sol·licitat la reestructuració o acomodació de les estacions de bus públic en diverses ocasions a la Sala.

La present epístola té Aumasa per destinatari, perquè sóc conscient que si aquesta empresa no desbloqueja, d’una sortada vegada, l’enfrontament, el “tour de force” que manté amb l’Ajuntament de Capdepera i, en conseqüència, amb el veïnatge,  la situació s’eternitzarà. I això, en els temps que corren, no pot ser.

Sembla, segons em compten, que tan sols manca un poc de bona voluntat per ambdues parts. Vegem si és veritat.

USUARI DECEBUT