"Sempre he pensat que el Cap Vermell és més el·loquent pel que no diu que pel que diu..."


Srs i sres de l'Assocaició Cap Vermell,

En primer lloc donar-vos les gràcies per la feina que feis cada dia sense aturai sobre el que passa a Capdepera. Avui de mati quan he llegit la notícia de l'Associació Hotelera he vist una foto que m'ha fet empegueir: la taulada dels polítics vora il·lustres jubilats.

A la notícia, cap comentari al respecte. Sempre he pensat que el Cap Vermell és més el·loquent pel que no diu que pel que diu. La foto parla per sí sola. Quatre regidors i regidores de l'equip de govern a "xupar del bote"o "anar de gorra". Segurament han estats convidats. Però la vergonya passa perquè la representació sia discreta i no massiva. Quina feina hi tenien? No tenien altres feines?

Tot d'una com una associació d'idees, m'ha vengut al cap la frase que du per titol la present: "Los golfos apandadores". Aquells personatges de Disney que volien robar al tio Gilito i mai ho aconseguien. No sé si és el millor qualificatiu, ni tan sols el més adeqüat, però respon a la tipologia d'aquells que volen aprofitar-se de la seva posició per abusar o gorrejar dels altres sense fer cap tipus de feina productiva.

Tal volta sia aquest un detall sense importància, però quedarà sempre el dubte de que, si són capaços d'això, de què més seran capaços?

Per acabar, voldria felicitar i encorajar a Miquel Flaquer (o Llull, com es fa dir ara) per la seva feina de recerca sobre Capdepera i en concret dels il·lustres personatges que ens han visitat.

I, sobretot, gràcies per traduir i publicar aquesta carta.

 

 

Un vell indignat (ara també anomenat iaio-flauta)