Els infants, la nostra prioritat










Dia 30 d’abril, en ple confinament, expiraven els contractes de la gestió de l’escoleta «Es ferreret» i "Eriçons". En condicions normals, l'Ajuntament ha de preveure amb mesos d’antelació el convocar un altre plec de condicions per tal que no es produeixi un buit en la gestió. Aquest tràmit, l’equip de govern actual l'incompleix amb freqüència. Un tràmit que hauria de ser modificar i millorar les condicions de l’anterior en funció de l’experiència i evitar errors detectats durant la seva vigència. Recordem que els casos de les platges o els fems ha suposat una despesa «extra» considerable. 

En el cas de l’escoleta, si acabava dia 30 d’abril s'hauria d'haver tret a concurs tres mesos abans i ara mateix possiblement no tendríem el problema que tenim amb l’obertura de l’escoleta “es Ferreret”. Durant el temps de confinament s'haguessin pogut analitzar els plecs i a partir de dia 1 de juny, en reprendre els terminis administratius, temps hi havia per atorgar una nova concessió.

El problema derivat d’aquí és greu i la solució no és gens fàcil. Les escoletes de Capdepera són de les poques de Mallorca que encara no han obert. Els pares de Capdepera exigeixen la seva obertura ja! I l’equip de Govern, segons la seva pròpia versió, ha negociat els darrers dies amb les empreses que fins ara ho han gestionat i d'altres externes, sense poder fer un contracte de pròrroga, ni complir l'acord d'obertura de les dues escoletes. 

De moment, tot indica que a Cala Rajada se podrà oferir el servei amb l’empresa que ho gestionava, mentre que a Capdepera no s’ha trobat una que la vulgui obrir amb les condicions que proposa l’Ajuntament, ja que l’actual s’ha negat a fer-se’n càrrec i no s'ha trobat altra que ho vulgui assumir. L’alternativa que es dona als pares i mares d’alumnat de Capdepera és dur-los a l’escoleta de Cala Rajada, mentre se fa una adjudicació definitiva en dos o tres mesos. Obviarem les "paraules més gruixades" o les propostes "inacceptables" respecte del personal que han circulat. A Cap Vermell hem publicat els comunicats de l'AMIPA d' "es Ferreret" i les declaracions del Regidor d'Educació.

Divendres els pares tenien prevista una concentració demanant l’obertura immediata (concentració que s'ha ajornat per manca dels permisos). La indignació d'una part dels pares i mares d'alumnes va en augment. No ens pertoca a nosaltres valorar la gestió dels responsables municipals en aquest tema, però pensem que no se pot endarrerir ni un dia més la solució de l'escolarització dels infants de 0 a 3 anys.

Els menors de 3 anys són, possiblement, els qui han patit més aquest confinament. Mancats d’estímuls exteriors ni pautes socialitzadores necessiten tornar a la quotidianitat el més aviat possible. Si els nostres infants ens importen, si són la nostra prioritat, hem de fer el possible ajudar-los en el seu desenvolupament educatiu. I si valorem l’educació de 0-3 anys no podem parlar de les escoletes com simples “guarderies”. 

L’educació i el benestar dels nostres infants hauria de ser la nostra prioritat.