Recordant en Jaume "Niu"


Tot i que ja han passat uns dies des que ens deixà, "Cap Vermell" vol guardar un espai per al record d'un home popular i sempre implicat en la vida social del poble: en Jaume Sancho Moll "Niu". La seva mort es produí el passat dia 9 de febrer. 
 
En els anys 50, seguint la tradició familiar, es va significar en el negoci de la producció d’obra de pauma, al costat de son pare, Llorenç Sancho “Niiu”, de Pep Albertí “Ruís”, de Llucià Sirer “Rinyon” i de  Manuel Garcia (aquest darrer es va retirar l'nay 61). Aquestes famílies i els seus hereus  varen mantenir l'empresa fins l'any 2001, quan va tancar definitivament. En Jaume hi va fer feina tota la vida. De fet, de les famílies esmentades, ell en va ser l'únic membre que s’hi va mantenir actiu fins al tancament.

Durant uns anys, a part de fer feina a l'obra de pauma, juntament amb en Jaume Massanet “Coix”, var dur la corresponsalia del Banco Espanyol de Crédito - Banesto a Capdepera i Cala Rajada.

 

La família Sancho-Gayà ha mantingut tota la vida botiga a Capdepera, portal que encara avui roman obert al públic.

 

En Jaume va ser membre actiu del Club de futbol l'Escolar, com a directiu, en qualitat de tresorer, i n’ha estat soci tota la vida. Fill, gendre i nét han estat tots ells jugadors de l’equip.

 

En la vida cultural i política del poble, Jaume Sancho va ser regidor de l’Ajuntament entre 1967 i 1974, i també el primer president de la delegació gabellina de l’Obra Cultural Balear.

 

Podem dir que, amb la mort d’en Jaume “Niu”, ens ha deixat un home que treballà per al seu poble des de molts de fronts i amb ell perdem el darrer comerciant de l'obra de pauma de Capdepera.