Com a cap d'estudis del CEIP s'Auba de Cala Rajada ha participat en la dinàmica del Mercat Medieval des de la seva primera edició.



Na Maria Orpí Xerubina és nascuda a Capdepera i tota la seva vida ha estat implicada en la vida cultural del nostre poble. Molts la coneixereu per la seva tasca de mestra des de fa més de trenta anys al CEIP s'Auba de Cala Rajada. Durant molts anys fou cap d'estudis de l'escola i això la va fer partícip del Mercat Medieval des de la seva primera edició.

El mercat s'inaugura oficialment el divendres capvespre amb l'acte que ella enguany protagonitzarà, però com tothom sap, des del primer any de mercat, l’any 2000, el divendres matí es dedica en especial als alumnes del municipi, on poden gaudir dels tallers artesans en petits grups i experimentar amb les mans tècniques ancestrals de manera més tranquil·la i sense grans aglomeracions. Tocar i ser protagonistes. Degustar algunes de les delícies que ens ofereix el mercat i gaudint dels espectacles de carrer, les aus rapinyaires,etc. Així els infants gabellins aprenen a viure el Mercat Medieval des de ben petits. Aquesta fou la proposta que se’ns encomanà des dels centres escolars i que encara és vigent. Els centres educatius han estat protagonistes també des del primer any en el disseny d’estendards i pancartes i en les paradetes dels viatges d’estudis. Aquestes propostes de participació han estat un dels èxits del Mercat, on tothom el se’l sent seu i n’és partícip, d’una o d’altra manera.

Aquesta dinàmica no s’hauria aconseguit sense la implicació de tot el professorat dels centres i especialment dels seus equips directius. Per destacar la feina invisible d'aquest col·lectiu, enguany s'ha volgut donar-los veu i rellevància fent que un d’ells, na Maria Orpí, faci el pregó d'obertura del Mercat Medieval.

Na Maria Orpí és una magnífica representant d'aquest col·lectiu docent implicat durant tants anys a fer gaudir els infants d'un dematí diferent, entretingut i alhora didàctic, en el marc del Mercat Medieval i del nostre estimat castell.

Celebram aquest nomenament i des d'aquí la nostra enhorabona. Parlarem amb ella amb més tranquil·litat i esperam que l'ajuntament faci arribar les notícies a tots els mitjans de comunicació alhora.

El Mercat Medieval tindrà lloc el tercer cap de setmana del mes de maig, els dies 17, 18 i 19 de maig,

Enhorabona, Maria!