Dimecres, 15 de novembre se celebra el Dia Mundial Sense Alcohol i el  Centre de Salut de Capdepera va sortit al carrer per conscienciar i ajudar a tenir una vida saludable i plena, muntant una paradeta informativa al mercat de Capdepera.

Gairebé la totalitat de regidors de l'equip de govern municipal feren acte de presència per donar suport a l'inciativa.



Si necessiteu suport per deixar de beure alcohol, no dubteu a demanar ajuda o consells al vostre metge o metgessa. La vostra salut és important! 

Dia mundial sense Alcohol: tu tries, la vida més fàcil sense alcohol

El 15 de novembre se celebra el Dia Mundial sense Alcohol, efemèride promoguda per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que té com a finalitat principal sensibilitzar a la societat sobre l'impacte que produeix l'ús nociu de l'alcohol tant en la salut de les persones, com en l'àmbit sanitari, econòmic i social.     

Sabem que l'alcohol com agent tòxic, és el causant de moltes malalties com les alteracions hepàtiques, diferents tipus de càncer, és per sí sol un factor de risc cardiovascular, i provoca alteracions en la funcionalitat cerebral. A més, és una substància psicoactiva del qual consumo genera dependència, impactant tant a l'esfera psicològica (ansietat, depressió), com a la social (conflictes familiars, violència) de les persones afectades. 

La normalització i acceptació social del consum d'alcohol, la no percepció del mateix com una droga o l'estigma que existeix cap a les persones dependents d'aquesta substància (més acusat en el cas de les dones), dificulten la seva consideració com a malaltia, l'accés als serveis de salut i al seu tractament. Fins i tot així, els problemes per addicció a aquesta substància constitueixen la segona causa (primera en les dones) per la qual s'accedeix a tractament especialitzat per a recuperació i rehabilitació, com a suport per a la reincorporació sociolaboral de les persones afectades.  

L'ús nociu de l'alcohol, està relacionat amb 3 milions de morts anuals a tot el món, és l'origen d'incapacitats i de multitud de problemes de salut física o mental en la població, afectant el desenvolupament social i econòmic. 

Els costos derivats del consum d'alcohol excessiu es constaten també en l'àmbit laboral i productivitat de les empreses, ocasionant disminució de rendiment, propensió a accidentalitat laboral o augment de l'absentisme.