Se va informar de l'adhesió de l'Ajuntament de Capdepera, al Ple extraordinàri de 17 de març 



Davant l'atac injustificat de Rússia a un país sobirà i independent com és Ucraïna, l'ajuntament de Capdepera manifesta la seva més enèrgica condemna a un atac del tot injustificat i que només pot dur com a conseqüència una molt gran inestabilitat social i econòmica mundial.

Alhora, manifestam la solidaritat de les Illes Balears amb els ciutadans d'Ucraïna i mostram el nostre més sincer respecte en aquests durs moments pel poble ucraïnès. Les notícies que arriben són alarmants, l'auxili i la protecció de la població civil en aquest conflicte és ara la prioritat.



Rebutjam el trencament de les relacions diplomàtiques així com l'escala de violència que ha dut fins a l'atac armat que és una clara i flagrant violació de les normes bàsiques del dret internacional. Creim en l'Estat del dret i en la democràcia, en un Món basat en regles i en la pau.



Sol·licitam una resposta unitària i coordinada en el marc de la Unió Europeu davant un atac que genera incertesa i inseguretat global en un moment clau per a la recuperació de la crisi mundial ocasionada per la pandèmia de la COVID-19.

Demanam que cessin les accions militars, que tornin a la llei i al dret internacional i que es restableixi el camí del diàleg diplomàtic. La solució al conflicte només pot ser pacífica, feim una crida a la pau, un clam, el nostre clam, unànime per la pau a Europa. No es poden repetir errors del passat, les regles del dret universal han de prevaldre per damunt de tot.

Palma, 3 març 2022