Lluís Apesteguia i Jaume Alzamora els candidats més votats a Capdepera

 

Diumenge, 24 d’octubre, van tenir lloc les “Primàries” de Més per Mallorca. Es tractava de triar qui havia d’encapçalar les candidatures de MÉS per Mallorca al Parlament i al Consell.

Al Parlament se presentaven en Lluís Apesteguia, actualment batle de Deià, i Maria Ramon, actualment batlessa d’Esporles; mentre que al Consell es presentaven Bel Busquets, consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, i l’artanenc Jaume Alzamora “Coca”, actualment al Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local al CM.

A Capdepera va haver taula electoral pels militants i simpatitzants de Capdepera i Son Servera.  La taula electoral de Capdepera va recollir els vots presencials, per tant cal afegir els vots telemàtics. La participació conjunta va ser del 49,15 % i la participació de Capdepera va ser del 60%.



Els resultats a la taula de Capdepera, situada al Teatre, va ser el següent:

Resultat al Parlament:
- Lluís Apesteguia: 69 %
- Maria Ramon: 31 %

Resultat al Consell:
- Jaume Alzamora: 65,5%
- Bel Busquets: 31%

Aquests són els resultats locals, tenint presents els vots presencials. Uns resultats que concorden amb els de Mallorca, per bé que els resultats generals han estat més ajustats .



A les votacions a Mallorca s'ha imposat Luís Apesteguia com a cap de llista al Parlament, amb un 56,6% dels vots (1.435 dels 2.531 emesos) i Jaume Alzamora que ha aconseguit 1.466 vots, el que suposa el suport del 59,1% dels militants i simpatitzants participants en aquest procés. 

 En total a les primàries de MÉS per Mallorca, han participat un total de 2.541 persones, el que suposa el 58,2% del cens.

 Podeu visualitzar l'acte de proclamació de resultats al següent enllaç: https://youtu.be/xlmZdVW-p3c