Imatge de Ara-Balears


Les dades de l'incidència de la COVID a les Illes Balears segueixen la seva tendència a la baixa, de fet s'han reduït els casos positius (amb confirmació amb PCR) de forma significativa. Des de la darrera informació publicada a Cap Vermell (5 de febrer) parlem de més de la meitat de casos a Eivissa i Menorca i d'un terç a Mallorca i Formentera. Malgrat les bones xifres de la reducció dels nous casos no podem deixar de recordar que el virus encara és molt actiu, i s'afegeix el problema de les mutacions , davant les quals no sabem com evolucionarà la pandèmia... I les xifres de morts que s'incrementen inexorablement: a les Illes se comptabilitzen 682 finats. Tot un drama.

Per illes hem de comentar que a Mallorca n'hi ha 2.383 casos actius (585 finats), a Eivissa n'hi ha 1212 casos actius (69 finats), Menorca 155 casos actius (24 finats) i Formentera 40 casos actius amb 4 finats.

A la Comarca de Llevant també la minva de casos actius ha estat significativa en tots els municipis:

Municipi  Casos actius PCR  Defuncions
Capdepera 21 3
Artà 11 0
Son Servera 14 3
Sant Llorenç   6 2
Manacor 183  20

Amb aquestes dades actualitzades a dia 18 de febrer suposaria un canvi de nivell de perill.



El Diari Ara-Balears publicava un interessant dibuix on indicava quin tipus de nivell de risc correspondria cada municipi, atenent a la seva incidència (imatge de portada).

Dades extretes de Servei d'Epidemiologia. Direcció General de Salut Pública i Participació. Govern de les Illes Balears