Com a municipi més allunyat de Palma i de l'aeroport creix la necessitat de crear una línia de seguretat per als turistes que arriben a l'illa amb destí a Capdepera.




La situació del sector turístic gabellí és crítica i no només per la Covid-19, sinó per altres 'desastres' econòmics com el temporal 'Glòria' o la fallida de Thomas Cook.

L'Ajuntament de Capdepera ha sol·licitat avui al Consell de Mallorca actuacions concretes per al municipi de Capdepera en termes de promoció turística, donat que es tracta del municipi més allunyat de Palma i de l'aeroport, la qual cosa provoca que les despeses del turista que elegeix Capdepera com a destí turístic siguin majors.

Així ho ha explicat el batle, Rafel Fernández, després de la reunió mantinguda amb la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller insular de Turisme i Esports, Andreu Serra, en una trobada mantinguda aquest dimarts al Centre Cap Vermell de Cala Rajada, en la que s'ha presentat a l'equip municipal i a membres del sector hoteler i turístic gabellí, el Pla Estratègic de Turisme que la primera institució mallorquina desenvoluparà el 2021 en matèria de promoció exterior, entre altres actuacions, per fer de Mallorca una destinació segura.



Fernández ha recalcat la "mala sort" de Capdepera durant aquest 2020 i no només per la pandèmia de la Covid-19, sinó també pel pas de 'Glòria', la tempesta que va ocasionar nombrosos danys al municipi i les conseqüències de la fallida del majorista turístic Thomas Cook que ha ocasionat pèrdues d'entre 30 i 40 milions de € i que ha provocat el tancament d'hotels familiars que no han pogut tirar endavant.

"A les immobiliàries hi ha hotels en venda que no han aixecat el cap després de tot això. La situació del sector turístic gabellí és crítica; hi ha comerços tancats i locals buits per tot arreu i la recuperació passa per la creació de corredors turístics segurs i una promoció exterior que transmeti seguretat al turista", ha dit el batle.

Fernández ha agraït la positivitat de la presidenta i del conseller a l'hora de recollir totes les peticions i suggeriments fetes per l'equip de Govern i la dotació pressupostària milionària que farà el Consell de Mallorca "per intentar recuperar el sector i que la temporada de 2021 pugui començar amb normalitat".

El batle ha arrencat el compromís del Consell de canviar determinats aspectes a l'hora de demanar subvencions i que impliquen evitar la concurrència competitiva a favor de prorratejar el pressupost disponible entre tots els ajuntaments que sol·liciten ajudes, "més encara de cara a uns pressupostos municipals per a 2021 elaborats enmig d'una crisi absoluta i que aniran destinats a les persones i no a fer grans inversions".

"Hem destinat a prop d'1 milió de € durant l'any 2020 al 'Projecte Millora', per beneficiar al màxim nombre de persones en situació de pobresa o risc d'exclusió social, però es tracta d'una quantitat que no podrem designar a tal efecte en properes convocatòries. No podrà ser sempre així", ha conclòs el batle.