Estava localitzada des de fa temps però sembla que a l'intentar desenterrar-la es va veure la necessitat de desactivar-la.


Un fort desplegament del moll a Cala Gat de la policia local, GEAS de la Guardia Civil, artificiers de l'armada, ambulàncies i personal de la reserva marina degut a la localització per un submarinista d'un artefacte explosiu de metall de tres centímetres de gruixa. 
Sembla que podria ser una bomba de la Guerra Civil, però quedam a l'espera de l'informe oficial que pugui determinar l'origen de l'artefacte explosiu trobat.La zona ha estat acordonada per facilitar les feines preparatòries, i el passeig de Cala Gat tancat per precaució.L'anàlisi previ de la situació era que l'artefacte explosiu estava separat en dos cossos, un dels quals contenia la matèria explosiva. Es calcula entre uns 30-40 quilograms.Primerament han fet una detonació petita per tal dispersar la fauna marina de la zona. A continuació, una altra per tal de netejar la zona i decidir si es detonava o si es podia arrossegar. A aquesta detonació pertanyen les imatges de l'article.

I una tercera detonació, a les 17,09h, que ha tremolat tot Cala Rajada al llarg de 3-4 segons interminables. La feina s'ha duit a terme amb gran professionalitat i no hi ha hagut cap incident remarcable. Esperem poder tenir accés a les imatges de la bomba per saber els seus orígens.