Faran una proposició al Ple municipal demanant  la creació d'una Comissió sobre Radiofreqüències i Salut, prevista des de fa més de cinc anys en la disposició adicional desena de la Llei general de Telecomunicacions, i que l'Ajuntament no autoritzi la instal·lació d'aquestes antenes fins que es certifiqui la seva inoqüitat.


La Plataforma STOP-5G de Capdepera ha redactat un document informatiu sobre el tema 5g per fer arribar a les diferents associacions i a les comunitats de pisos, a través d'administradors de finques. S'adjunta a continuació.

Un grup de ciutadans de Capedepera i Cala Rajada, preocupats pels efectes que pot suposar aquesta tecnologia sobre la nostra salut i la dels nostres fills i filles ens estem organitzant per portar aquest tema a el plenari de l'ajuntament demanant que no s'implanti aquesta tecnologia al nostre municipi fins que no es demostri la seva innocuïtat. Per aconseguir-ho es necessita la implicació de tots.
Si estàs interessat en ajudar pots recollir fulles per signar a la LLIBRERIA DE CAPDEPERA (davant oficina de turisme) o escriure a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


Aquesta és la carta per a les comunitats de propietaris: Clicau damunt el pdf












Demanen que NO es realitzi la instal·lació d'antenes per a la implantació de la tecnologia 5G de telecomunicacions en aquest municipi fins que es demostri científicament que les emissions electromagnètiques d'aquesta tecnologia són innòcues per a les persones i inofensives per al medi ambient.





Necesiten recollir 630 firmes i lliurar-les a l'Ajuntament per tal que la seva proposició s'elevi a plenari.

Han creat un email per l’ocasió: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


La Tecnologia 5G és la cinquena generació de les tecnologies de la telefonia mòbil.
Cal ressaltar que la tecnologia 4G encara no s'ha implementat en tot Espanya, havent-hi grans ciutats, com Algesires, en la qual se segueix usant la 3,5G.
El Pla Nacional 5G no ha estat publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), possiblement per evitar recursos judicials, només es va publicar en desembre de 2017 a la web de el Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital, per la Secretaria d'Estat per a la Societat de la Informació i Agenda Digital.
La Direcció General de Telecomunicacions i de la Secretaria d'Estat per a l'Avanç Digital de l'actual Ministeri d'Economia i Empresa admet que el Pla Nacional 5G no és legalment obligatori. Pel que EL PLA NACIONAL 5G NO ÉS VINCULANT! És a dir, un Ajuntament no incorre en il·legalitat si es nega a implantar la tecnologia 5G al seu municipi.
Així mateix, el Pla Nacional 5G no té estudi d'impacte sobre la salut i el medi ambient, com denuncien el Defensor el Poble Espanyol i diferents associacions ciutadanes com Ecologistes en Acció i la PECCEM (Plataforma Espanyola Contra la Contaminació Electromagnètica) i que preveu la Llei General de Salut Pública.
Per totes aquestes irregularitats o disfuncionalitats i moltes d'altes que podeu llegir al document íntegre en pdf 

Llegiu el document íntegre en pdf


Recollida de signatures en aquests punts

A la zona de Capdepera:
*Llibreria Lletres (C/ Centre)
* Sabateria "Ca na Rafela"
* Taller "Can Andreu" (Polígon Capdepera)
* Modern Mobles

Punts de recollida de signatures "Stop 5 G Capdepera" a la zona de Cala Rajada:

*Farmàcia Sirer
* Immobiliària Dosagui
* Oficina electricista Dennis Tous







Fotos de la manifestació a Palma on es llegí el manifest de Capdepera.