És l'única fira turística on Capdepera té estand propi


La suspensió de la fira turística més gran de món que atrau 100.000 visitants de 180 països i s'havia de celebrar del 4 a el 9 de març. Els organitzadors van explicar que aquesta decisió es deu a la ràpida propagació de la nova soca de coronavirus (COVID-19). El Ministeri Federal de Salut i el Ministeri Federal d'Economia han expressat les seves preocupacions sobre la celebració de l'esdeveniment. Hi ha més de 500 casos reportats de coronavirus a Europa. Itàlia va registrar un augment del 25% en els casos de coronavirus en 24 hores. Preocupa que fets com l'aïllamnent del creuer o de l'hotel a Tenerife on s´hi detectà un cas, retregui el turista que ha de passar pels aereoports, llocs on hi ha molta gent i on les probabilitats de contagi augmenten.

L'ITB
Berlin no és el primer esdeveniment cancel·lat per coronavirus. Mobile World Congress, un dels majors esdeveniments tecnològics celebrats a Barcelona, també va ser cancel·lat a causa de problemes de salut, curses de Fòrmula 1, partits de futbol,... volen curar-se en salut (mai millor dit).

Les zones turístiques quedam a l'expectativa de com evolucioni. Es produeixen diverses reunions al Consell de Mallorca i Govern Balear per poder apaivagar la problemàtica que pot suposar no començar la temporada turística organitzant un esdeveniment a l'illa on agrupar els tour-operadors alemanys.


Com ha manifestat el ministre de Sanitat, Salvador Illa: "Espanta perquè és un virus desconegut, que no se sap com es comporta i si pot mutar, però es coneix prou per contenir-lo".

Les reserves s'han alentit, però s'ha de posar en valor el sistema sanitari de les Illes i no donar res per perdut.