Visita dels alumnes de Formació Professional Bàsica de Cuina i Jardineria de l'IES Capdepera a les instal·lacions del restaurant de n'Andreu Genestra, Son Jaumell, i a una explotació agrícola i ramadera ecològica d'en Georg Bräutigam, Finca Binifela.



Els alumnes de FPB de Cuina i Jardineria van visitar les instal·lacions del restaurant de n'Andreu Genestra, guardonat amb una Estrella Michelin 2014, vam visitar l'hort, on es produeix el 60% de les verdures i la majoria de les herbes aromàtiques per la cuina; a l'agroturisme Son Jaumell, no hi faltava cap detall, tot estava col·locat al seu lloc per poder gaudir d'una tranquil·litat; la sala del restaurant, molt ben restaurada i acollidora; la cuina, molt ben distribuïda.Treballen 12 cuiners/cambrers, tots molt joves i ben formats. El cuiner Andreu Genestra, va explicar la seva carrera professional, els pros i els avantatges d'aquesta professió, la importància de la formació acadèmica i pràctica, adquirida al llarg dels anys, i la riquesa que adquirim sortint a l'estranger. Va destacar la importància que té per un cuiner no perdre la il·lusió ni la constància i fer gaudir o fer feliços als clients mitjançant el menjar.

 
A la finca Binifela, Georg Bräutigam, realitza una agricultura i ramaderia ecològica, no forçada i sostenible a llarg termini. Els alumnes del centre de l'IES Capdepera van poder observar les tasques diàries de l'explotació i atendre les explicacions de'n Georg. Conèixer les tècniques de gestió de l'explotació aplicades a la producció de plantes hortícoles, culinàries i aromàtiques, que comercialitza mitjançant la cooperativa de la que n'és soci, ”Això és vida SCL” . A més a més, va explicar el maneig necessari per a la cria de vedells de raça menorquina, així com conèixer l'activitat apícola, que són les dues activitats ramaderes que es duen a terme a l'explotació. 

 

Ramon Gomà Salla
Tomeu Melis Nicolau