Les 1720 rajoles s'instal·laran al costat del primer mural



El segon mural de Gustavo al moll de Cala Rajada ja és a punt per a ser instal·lat. Des que a principis de desembre publicàrem que ja era a la meitat, amb motiu de la visita institucional que s'hi va fer, s’ha treballat de valent. Gustavo ha supervisat l’elaboració de les rajoles pràcticament una a una.

Donada la dificultat dels colors blaus, que són la base d’aquest mural, moltes rajoles s’han hagut de refer o repetir per tal que els colors fossin pràcticament iguals a totes les rajoles. De totes maneres, no és una qüestió que preocupi en excés a Gustavo. Ell manifesta que en un procés artesanal no es pot aconseguir la perfecció, és mes, aquests petits canvis, els capricis del fang en formes i colors, les coccions amb petites diferències de temperatures (unes arriben a 1003º i d’altres a 1005º) atorguen al conjunt una bellesa de petjada humana, viva, que es pot percebre contemplant el conjunt.
 Part final del mural

Aquí teniu l’artista en diversos moments de les visites a la teulera de Can Benito de Campos. Signant el mural o revisant el procés.



Molt aviat començaran les obres per tal que el mural estigui acabat abans d’iniciar la temporada turística.

 

Quant als patrocinadors d’aquest segon mural, encara no estan tots confirmats, però a falta de concretar-ne algun de personal, podem aventurar que aquells que ho faran possible són: Associació Hotelera “First Sun”, Associació de Bars de Vespre, Cap Vermell Beach, Sorat Hotels, Viajes Sidetours, Coexa, Pescados Morey, O Sole Mio, Macià Batle, Licores Moyá, Electrohidráulica i Teulera Can Benito.

A tots ells els haurem d'agrir la seva col·laboració en aquest projecte cultural del municipi per molts d'anys. 
Per cert, hem sentit parlar de la "ruta Gustavo". N'esperam ansiosos més detalls. I és que Gustavo no atura.

És unànime l’opinió que aquest mural amb motius mariners agrada molt més que el primer. En tot cas, la fantasia, l’alegria i la bellesa seran sempre presents al moll de Cala Rajada de la mà de Gustavo per donar la benvinguda a tots aquells que arribin per mar, per acomiadar-se d’aquells que marxen i per acompanyar a tots aquells altres que ho contemplin des de terra.

 
El mural és ple de detalls que omplen els 16 metres de llargària. Hem comptat fins a 23 personatges.




Per cert, allò que encara no sabem és el títol d’aquest segon mural. Del que estam segurs és que ens sorprendrà agradablement, com sempre ens passa amb les obres de Gustavo.