“Safari” és més que una exposició, és el conjunt de sensacions que vol transmetre l’autora al transformat entorn del Centre Melis Cursach.

Silke Schmahl porta diverses dècades  vivint al municipi de Capdepera i, durant aquests anys, ha participat a cursos de pintura de l’Escola d’Adults organitzada per l’ajuntament. També ha practicat busseig, activitat que es veu reflectida en la primera sala de l’exposició.



“Safari” és més que una exposició: és el conjunt de sensacions que vol transmetre l’autora, Silke Schmahl, al transformat entorn del Centre Melis Cursach (CMC), a través de la seva  pintura i de sons ambientals ornamentats per a l’ocasió: amb palmes per a la zona dedicada a safari, i restes d’algues i altres complements a la zona dedicada a la mar.  Tal com ens explica ella mateixa, vol convidar el visitant a seure i reflexionar amb tot el conjunt.





La planta baixa de la sala d’exposicions es converteix en un fons marí. Boles blaves de paper, làmpares, simulen les bombolles d’aire del submarinista il·luminades pels raigs solars. Algunes xarxes de pesca penjades del sostre acaben de donar color als quadres d’animals marins. En aquesta sala hi trobem, també, una breu exposició de pintura de la mare de l’autora, Herta Schmahl, basada en cavallets de mar.



Al soterrani del CMC s’hi concentra l’exposició de pintura del safari. Cada quadre va acompanyat d’un llum als peus proporcionant una tonalitat vermellosa a tota l’estança. Cal destacar la magnitud de les teles, així com els primers plans de la majoria dels animals retratats. Els sons selvàtics acompanyen en tot moment l’espectador, fins i tot al pati, encara que no hi ha obra exposada. El llum dels quadres resulta molt peculiar, quedant distorsionat a les imatges que mostrem degut al flash de la càmera fotogràfica.