No sé com començar, no sé com dir-ho. Tinc un problema amb l’enllumenat públic... Hi ha fanals que, en veure’m, es tanquen, no volen saber res de mi...



Em sento molt malament, jo no els faig res, però ells tornen, una i altra vegada. N’hi ha un que recordo especialment, deu estar molt enfadat amb mi. Al carrer Ciutat, just davant l’encreuament amb el carrer que arriba de Sa Tafona Nova.

Jo, quan hi passo, procuro no fer renou, anar de puntetes. De vegades vaig arran de paret, com per no fer ombra i no ferir la seva sensibilitat. Però no hi ha manera.

Serà que aquest fanal m’espia? Té un detector de Biels Mir? Té consciència, aquest fanal? És un fanal bromista?

Ai, em fa sentir molt malament. Porto setmanes preguntant-me: què puc haver-li fet, jo, a aquest aparell nou? Al començament, en passar, el saludava, per si l’havia ofès per no desitjar-li la bona nit la primera vegada que ens creuàrem. Però no, ell hi torna.

Ara ja no sé què fer. No puc anar al psicòleg ni al psiquiatra i amollar:

– Sr. Dr. (o Sra. Dra.), tinc un problema amb un fanal que, quan passo davall seu, s’atura i em deixa el camí a les fosques.

No puc, em tancaran directament!

Si tan sols pogués saber si a qualcú més li passa, podríem fer una associació i anar tots plegats a la mateixa consulta... seria més difícil que ens tanquessin a tots!

Algú em podria assessorar si el fanal en qüestió s’ofendria més si jo portés un fanalet portàtil? Potser es pensaria que som col·legues d’il·luminació?
I l'Ajuntament, tindria alguna solució, per a això?