Les actuacions s’han adjudicat per 4,2 milions d’euros i s’executen simultàniament en cinc trams  


Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) ha començat aquesta setmana l’execució de les obres d’adequació de la via verda entre Manacor i Artà que convertirà el traçat ferroviari inacabat en un itinerari ambiental integrat en el paisatge natural d’aquesta zona del Llevant de Mallorca. Les obres, que suposen una inversió total de 4.281.548 euros, es duran a terme simultàniament en els cinc trams en què es divideix el traçat, d’una longitud de 28,6 quilòmetres, i tindran una durada aproximada de sis mesos.

Totes les actuacions previstes van encaminades a revaloritzar ambientalment aquesta zona sense renunciar en un futur al traçat ferroviari. El nou itinerari verd podrà ser utilitzat per residents i turistes com a ruta de senderisme o cicloturisme que enllaçarà els municipis de Manacor, Sant Llorenç des Cardassar, Son Servera i Artà.



El traçat tindrà una amplitud mitjana de quatre metres i comptarà amb nou zones de descans, amb bancs i taules, aparcabicicletes i zones enjardinades. Al llarg del corredor es plantaran uns sis mil arbres autòctons, recuperant d’aquesta manera més de 24.000 m2 de zones boscoses. També es crearan comunitats vegetals pròpies i punts d’aigua per a la conservació de la biodiversitat i es col·locaran panells d’interpretació ambiental al llarg de l’itinerari amb informació sobre la Xarxa Natura 2000 i sobre la vegetació i la fauna característiques de la zona.

Les actuacions també contemplen la neteja i l’esbrossada general del terreny, l’estabilització de més de 20.000 m2 de talussos per evitar accidents per despreniments així com la retirada de les tanques provisionals i dels elements d’obra que hi ha actualment. Mentre durin les obres, romandran tancats els accessos al corredor i es demana precaució als ciutadans i veïnats de la zona.