El seguiment de la vaga del sector docent convocada pels sindicats STEI i CCOO. que suposa la divuitena jornada de la vaga indefinida, ha superat el 45% a l’ensenyament públic i un 10% a l’ensenyament concertat.

Pel que fa a Capdepera el seguiment ha estat irregular.

A l’IES Capdepera, dels professors que podien fer vaga l’han secundada un 45% (devers un 32,7 %  del total  de la plantilla), i pel que fa a l’alumnat, han assistit 71, cosa que suposa un 14%.

A s’Alzinar, la incidència ha estat d’un 35% del professorat que podia fer vaga ( devers 23’3% del total) i pel que fa a l’assistència de l’alumnat ha estat d'un 20% aproximadament.

A s’Auba el seguiment ha estat d’un 20 % del professorat que podia fer vaga (un 13,3 % del total), i pel que fa a l'alumnat  no disposem de xifres però hi ha hagut moltes absències.

Cal recordar que la Conselleria obliga a mantenir uns serveis mínims d'entre el 20 i el 30 % de la plantilla.

Com comenta l’STEI, sindicat majoritari d’educació, en el seu comunicat, “l’STEI denuncia també la irresponsabilitat de l’equip de Joana Maria Camps, que no ha cercat cap tipus de mediació per a evitar la nova jornada de lluita d’avui, així com l’immobilisme que va demostrar al llarg de totes les setmanes de negociació amb els comitès de vaga. L’únic responsable de la situació d’anormalitat d’aquest curs escolar i de la no resolució del conflicte als centres escolars de les Illes Balears  és el Govern Bauzá, que juga amb el foc de la crispació, la provocació i el foment d’un enfrontament interessat i molt perillós entre els distints membres de la comunitat educativa. 

Per tots aquests motius, exigim una reunió amb caràcter d’urgència del comitè de vaga d’ensenyament públic i d’ensenyament privat concertat per a la negociació dels temes que han fet necessària aquesta nova jornada de vaga d’acord amb el full lliurat a la darrera mesa negociadora el passat 17 d’octubre, la retirada de l’expedient del director de l’IES Marratxí Jaume March, el lliurament de les actes de les reunions dutes a terme amb els comitès de vaga i la presència del President del Govern José Ramón Bauzá i de la consellera d’Educació a la mesa negociadora amb els comitès de vaga."