Binissalem 0  Escolar 0

 

 

Crònica CLVIII

Benvinguts siau, amigues i amics futbolers, tots quan sou!

Setena jornada del campionat de lliga de primera regional. Avui ens han fet jugar a les 12:15 h del migdia; aquests cois de binissalemers ens han fotut, ben fotut, el dinar dominical.

Sols tretze jugadors a la convocatòria. He comptabilitzat les baixes de Joan Sard, Javi Maya i Edu Flaquer tots ells lesionats. Javi Barrantes i Lucas fent feina; Javi Garcia expulsat. En el temps d’escalfament en Torres s’ha lesionat. Per tant, avui hem afrontat el partit amb les set baixes de jugadors normalment titulars i amb només un jugador de recanvi a la banqueta. Tal volta massa baixes!

Avui ja hem tingut a Isma Venera tot sol davant del perill a la banqueta: el millor míster Moll compleix tasques de preparació física a la  selecció espanyola  femenina.  L’alineació per aquest partit ha sigut la següent: López (3) sota pals. Com a lateral dret i carriler en Sebastián Flórez (-).  Al lateral i carril esquerre en Juanma Crespo (2). En Javi Granados (1), Josep Herrada (1) i Colau Sureda (2) com a centrals. A la mitja Jaume Faba (1), Federico (-) i Sergi Vanrell (-). A la punta de l’atac en Ruedas (1) i Abdou (2). Al minut setanta en Dani Vidal (-)  ha substituït a Federico. El sistema ha sigut: un 1-5-3-2 quan els binissalemers tenien la pilota i un 1-3-5-2 quan l’Escolar tenia la pilota.

Primera part d’escàs futbol per part dels dos equips. L’Escolar amb una línia de creació inèdita i desconeguda no ha pogut ni sabut crear joc. La tònica habitual ha sigut: pilotada dels nostres defenses cercant a la desesperada l’agònica correguda de les nostres puntes. Hem anotat una oportunitat d’en Ruedas, on el porter dels blaus, sortint i cobrint molt bé l’espai, ha desbaratat. Un tret de n’Abdou que ha sortit per damunt el travesser. La millor oportunitat de la primera part la tinguda en Colau Sureda. Molt hàbilment i driblant a na Bet i a la mare, ha arribat des de la defensa fins a trobar-se sols davant el porter local. Malauradament, no ha estat encertat a l’hora de la rematada. El Binissalem ha gaudit de nombroses ocasions per avançar-se en el marcador. Sols les excel·lents intervencions d’en Toni López han evitat una golejada. Quan el millor és el porter mal assumpte. Vol dir que ni la mitja ni la defensa han complit amb les seves missions defensives amb encert. Tota la resta de la primera part hem estat més temps esperant que la pilota caigués del cel que fent-la córrer per sobre la gespa.

A la segona part en Juanma Crespo ha ocupat lloc al centre del camp. En els primers moments semblava que el míster havia encertat  aquest canvi posicional, però així com anava passant el temps l’efecte esperat s’ha fos com es fon el sucre dins el cafè en llet. El Binissalem ha continuat, amb la permissivitat de l’àrbitre, amb el seu joc dur, brut i soterrat gaudint d’ocasions interessants, però què, gràcies a la seva escarransida qualitat no han encertat  una finalització de final feliç. L’Escolar, mancat  d’una mitja així com Déu mana, no ha estat capaç de crear cap jugada de mèrit. N’abdou s’ha cansat de córrer per no res i en Ruedas prou estàtic s’ha mort d’oi esperant qualque centre en condicions.

Sobre el minut setanta-cinc a una jugada aïllada de l’Escolar  —i tan aïllada, tal volta l’única—, han atropellat i enlairat a Sebastian Florez dins l’àrea grossa local. L’àrbitre no ha dubtat ni un segon a assenyalar la corresponent pena màxima. Incomprensiblement, en Dani Vidal ha agafat la pilota i fora dir, ni ase ni bístia, la col·locada al punt dels onze metres.  Davant la permissivitat de la banqueta, de  l’arrufament d’esperit i de cama de la resta de jugadors en Vidal ha xutat un penal de benjamí fluix i quasi a les mans del porter.

I Jo em deman:

—On és la jerarquia de l’equip?

—On és l’autoritat de la banqueta?

—No hi havia d’altre jugador més qualificat per executar el penal?

—Qui coi és en Dani Vidal, un acabat d’arribar a l’equip, per agafar aquests tipus de responsabilitats?

—Està qualificat aquest jugador per aquests tipus d’accions?

  La broma, la beneitura i el menfotisme de tot l’equip en general i de la banqueta en particular ens han costat els tres punts en disputa. Com estem tan sobrats de punts, generosament, els podem regalar. Au, ja tenim l’ONG de l’Escolar a ple rendiment!

El partit ha acabat; tanta sort! Aleshores, uns es donaven la mà en senyal d’esportivitat i altres s’arriaven bufetades per veure si aclarien comptes pendents. Quin sidral!

Vull recordar, que de dos partits molt assequibles i jugats amb equips realment molt magres, sols hem aconseguit un sol i ridícul punt. Qualque dia ens recordarem d’aquests punts llançats, increïblement i gratuïtament, al poal de les escombraries. Ens esquinçarem les vestidures i posarem aquella careta de figa blana i de  no haver romput  mai un plat. Llavors serà massa tard... com sempre i com cada temporada. Així no anem!

En el resum final de la crònica,  no sé si dir, que hem guanyat un punt o n’hem perdut tres. El cert és que no hem jugat, tot i les baixes, el nostre millor partit. Hem desaprofitat el llançament d’un penal que significaven tres punts d’or. No m’ho puc llevar del cap!

La setmana que ve rebrem la visita del poderós líder, La Unión. Que Déu ens agafi confessats i amb el bolquer posat! Que la directiva tingui a bé repartir paper higiènic entre els assistents que falta farà! Veurem o no hi veurem! Amb aquest canvi d’hora i la meitat dels focus fusos el més segur és que no hi vegem... Ai, ai, ai!

Visca l’Escolar victoriós!

 

Biel Torres



Trofeu Regularitat temporada 23/24 - In Memoriam Joan Sancho ‘Jusan’

Fins a la setena  jornada.

 

Toni López...............17 punts.

Juanma Crespo.........16 punts.

Javi Barrantes.......... 12 punts.

Jaume Torres........... 12 punts.

Javi Granados...........11 punts.

Eduard Flaquer.........10 punts.

Joan Sard..................10 punts.

Lucas......................... 7 punts.

Miky Ruedas.............. 7 punts.

Javi Garcia................. 6 punts.

Abdou........................ 7 punts.

Herrada....................... 6 punts.

Federico...................... 5 punts

Javi Maya................... 5 punts.

Dani Vidal................... 5 punts.

Faba......................... 4 punts.

Sebastian Florez.......... 3 punts.

Sosa............................. 3 punts.

Sergi Vanrell............... 3 punts.

Colau Sureda............... 3 punts.

Alejandro Molina........ 1 punt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trofeu Esportivitat temporada 23/24 – In Memoriam Marcelino López

Fins a la sisena jornada.

 

Joan Sard............... 0 punts

Juanma Crespo..... -1 punt

T. López............... -1 punt

Miky Ruedas........ -1 punt

Jaume Torres........ -1 punt

Javi Barrantes....... -2 punts

Abdou................... -2 punts

Lucas.................... -2 punts

Faba...................... -2 punts

Xavi Granados...... -3 punts

Eduard Flaquer..... -4 punts

Josep Herrada....... -4 punts

Javi Garcia............ -6 punts

Javi Maya..............     –

Federico.................     –

Sosa.......................     –

Sebastian...............     –

Colau Sureda.........     –

Alejandro Molina..     –

Sergi Vanrell..........    –

 

 

Criteris a l’hora de puntuar:

  • 1a Targeta groga: -1 punt
  • Targeta vermella per dues grogues: -4 punts
  • Targeta vermella directa: -5 punts.
  • Targeta groga per protestar: -3 punts
  • groga acció antiesportiva.: -2 punts
  • Els minuts jugats i les targetes són els reflectits a l’acta arbitral.