La Societat de Caçadors de Capdepera va celebrar el passat dissabte 8 d’agost, la seva tradicional “tirada al colomí”, com temps enrere es denominava a la tirada que celebraven per les festes de Sant Bartomeu. 

Aquesta vegada i com des de fa 3 anys, enmig dels canvis constants, les restriccions per la normativa, la complexitat dels permisos i la burocràcia en general cada vegada més estricte,  aquesta popular competició es va traslladar fora del popular camp de tir de Son Jaumell, fins al camp de tir Sa Marina, a la finca de Sa Torre Nova, devora Son Carrió, l’únic camp de tir reglamentari dins Mallorca. 

No sols l’ubicació, sinó també la modalitat de tir ha canviat, substituint el coloms vius tradicionals, per “hèlices” de plàstic, anomenades Fan 32.

Els 21 tiradors participants, dispararen en 5 rondes de 3 helices cada vegada, fins al total de 15 oportunitat, sortides ìndistintament de 5 màquines llançadores com les dels plats.

Al final de la competició, va resultar guanyador en Toni Siquier amb un total de 14 hélices de 15, el segon classificat va ser Andres Pozo i el tercer Juan Valderrama. Just després de la tirada i abans del dinar que compartiren allà mateix, el vicepresident Pep Blanes (en absència del president Mike Riera) va fer l’entrega dels trofeus als guanyadors i també  dels obsequis als participants. 

La Societat de Caçadors de Capdepera vol agrair a la familia de Javier Sagrera la seva hospitalitat i la disposició en tot moment per realitzar la tirada i el posterior dinar, al mateix local social del camp de tir.

A continuació mostram alguns dels moments d’aquesta tirada 2020.