El ritme s'ha alentit per les mesures de protecció pel COVID-19 i pels temporals de la setmana passada 




De moment la crisi del coronavirus no afecta a sector de la construcció, ni a l’obra privada ni a la pública. Així les obres d’urgència per reparar el Passeig de Cala Gat i del passeig Marítim de Cala Rajada continuen, això sí  a un ritme més lent.

Així l’Estat d’Alarma determina unes mesures que han de complir els treballadors, cosa que obliga a fer feina amb grups més reduïts, a més el temporal de llevant de la setmana passada va obligar a aturar les feines. Aquestes circumstàncies poden allargar la data de finalització (prevista pel mes de juny).

A Cala Gat és on se realitzen les reparacions més importants, amb un pressupost de 2,2 milions d’euros. Coexa és l’empresa que realitza aquestes obres.

Al passeig marítim de Cala Rajada els desperfectes són menors menors  i se localitzen en diversos punts.  A part de l’esboldrec del mur del jardí de davant l’Edifici Porto Cala, s’han vist afectats en menor grau altres murs de contenció del passeig. S’està prioritzant la zona on hi ha ocupació de via pública per part de les terrasses, que a més és la més danyada.

Amb un pressupost al voltant dels 600 mil euros, les obres les executa l’empresa Daimo Construccions.

Com ens informà la regidora d’Obres, Mónica Viejo, les obres continuen seguint el protocol de seguretat que marca el COVID-19, pel que fa a l’activitat de la construcció. Els coordinadors de seguretat i salut laboral i els tècnics vigilen que es compleixin les normes fent nombroses visites per que se segueixin els protocols correctament. Aquests protocols minven el ritme de les obres ja que el nombre d’operaris és menor, però se prioritza la seguretat dels treballadors.

Cal recordar  que el Ministeri per la Transició Ecològica se comprometé a aportar el 50%  de cost dels treballs de recuperació dels danys de la tempesta Glòria.