La consellera de Medi Ambient i el president d’Autoritat Portuària han visitat diferents fars per valorar la viabilitat de convertir-los en refugisEl far de Capdepera ha estat un des cinc que han visitat la consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, i el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, acompanyats del president de l’Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torrella, han visitat aquesta setmana cinc fars de Mallorca per valorar la possibilitat de reconvertir-los en refugis.

Concretament, varen visitar els fars de Cap Blanc, de Capdepera, de Portocolom, de Cap Gros (Sóller) i de Cap Salines. A més, es té previst visitar els de Formentor, Punta Avançada i Aucanada durant el mes de setembre. L’objectiu és poder conèixer de primera mà l’estat en què es troben les instal·lacions dels fars, si tenen capacitat per convertir-se en refugi. 
 
Un dels objectius del Departament de Medi Ambient per aquesta legislatura és ampliar la xarxa de refugis del Consell de Mallorca. Una de les línies que s’estan estudiant és col·laborar amb l’Autoritat Portuària perquè els fars es puguin incorporar a n’aquesta xarxa. Amb aquest mateix objectiu també s’estudiarà la possibilitat de reconvertir en refugis les casetes de peó caminer.
 
Aquest mateix any, la xarxa de refugis del Consell de Mallorca es veurà ampliada amb l’obertura de sa Coma d’en Vidal.