Incloem els horaris de totes les celebracions



Aquest any, Pasqua cau ben aviat, en ple mes de març, i per tant, totes les celebracions de la Setmana Santa també s'avancen. I encara que ho solem recordar cada any, no és sobrer que tornem dir com es determina la data pasqual: el dia de Pasqua ha de caure en diumenge, i aquest ha de ser el següent a la lluna plena pasqual, que és la primera lluna plena de la primavera boreal, és a dir, de l'hemisferi nord. Si, casualment, aquest pleniluni caigués en diumenge, el dia de Pasqual es traslladaria al diumenge següent. Aquesta és la raó que enguany arribi tant d'hora.

I el pòrtic de la Setmana Santa el constitueix, com sabeu, la festa del Ram, el diumenge anterior al de Pasqua, en què els cristians commemoren l'entrada triomfal de Jesús a Jerusalem, aclamat per una munió de gent, pocs dies abans de sotmetre's a la passió i mort, per a ressuscitar precisament el dia de Pasqua.Aquesta celebració sempre ha comptat, i encara ara, amb una notable participació de fidels de les nostres parròquies, i enguany no ha estat una excepció, ni a Capdepera ni a Cala Rajada.

Els molts rams que passejaren els fidels i que va veneir el rector Antoni Amorós, foren aportats un anys més (i ja en fa més de 50) per Pere Melis "de cas Colom" i Esteva Gomila "de sa Tafona", amb l'ajuda de Miquel Casselles "Calobra", a ala finca Morell d'Artà, d'en Joan Truyols. Una mica de brusca provà d'espenyar-ho, però no anà a més i tot va discórrer prou be, tant a la placeta de l'església de Cala Rajada, com a la plaça d'es Sitjar de Capdepera, i posterior processó fins a la parròquia. A ambdues parròquies l'eucaristia va ser celebrada pel mateix rector, auxiliat per Mn. Pere Orpí a Cala Rajada.

I aquest és el testimoni gràfic, recollit per Cap Vermell.


A Capdepera
















A Cala Rajada















Aquests són els horaris de les celebracions de la Setmana Santa:

Dijous Sant, Divendres Sant i Dissabte Sant

Cala Rajada: 19'00 h.
Capdepera: 20'00 h.

Dia de Pasqua

Cala Rajada: 10'00 h.
Capdepera: 11'30 h.