Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2868
El conseller de Cultura i Patrimoni, Joan Font, i el director insular de Patrimoni, Gabriel Cerdà, visiten el poblat talaiòtic del Claper des Gegants, on la brigada de la Direcció Insular de Patrimoni ha fet feines de neteja.


També van prendre part a la visita, que va tenir lloc el dijous dia 17, el regidor de Vies i Obres, Mateu Garau, el regidor d’Urbanisme, Bartomeu Alzina, i els arqueòlegs contractats per l’Ajuntament, Catalina Garau i Bernat Oliver.

 

El jaciment del Claper del Gegant és a la vessant meridional del puig de Sa Tortuga i forma part del municipi de Capdepera. Segons la descripció tècnica de l’espai, actualment són visibles un talaiot, un conjunt d’habitacions aferrades al talaiot i tot un conjunt d’estructures diverses situades a l’entorn del talaiot.

 

La brigada de la Direcció Insular de Patrimoni, conformada per quatre operaris, ha treballat durant nou setmanes en aquest jaciment, eixermant, és a dir, netejant herbes i arbusts de les parets i murs, i també amb tasques de neteja als accessos i als voltants d’aquest talaiot.

 

El conseller de Cultura i Patrimoni, Joan Font, ha explicat durant la visita, que la intervenció de la brigada «dóna resposta a una demanda històrica dels veïns de Capdepera». Així mateix, ha comentat que, amb aquestes tasques de neteja, es veu amb més claredat tot el conjunt del poblat i és més accessible per a la seva visita.

 

Per la seva part, l’Ajuntament de Capdepera té previst, amb la intervenció de la regidoria de Turisme, incorporar un sistema de senyalètica que permetrà els futurs visitants obtenir tota la informació entorn el jaciment i al mateix temps posar-lo en valor.