Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1937

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Capdepera informa que ahir dimarts, 8 de febrer, va començar la campanya contra la Processionària dels pins





En aquesta edició hi ha les actuacions següents:
- Tirs amb escopeta contra les bosses de la Processionària, duts a terme per l’Associació de Caçadors de Capdepera i que tendrà lloc durant el mes de febrer.
- Tractament de fumigació amb productes biològics als pins del parc del Clot de Sa Grava, al pinar del col•legi s’Auba i plaça del Pins.
- Els mesos de juny i juliol es durà a terme la instal•lació de trampes contra la Processionària per atrapar la papallona. Recordar que l’Ajuntament de Capdepera regala trampes a tos els residents que en necessitin i les sol•licitin.

La campanya contra la Processionària s’engloba dins el programa de protecció de plagues de l’Agenda Local 21.

La Processionària

Aquest insecte és propi de la zona mediterrània europea i africana, tot i que també es troba en algunes parts d'Alemanya, Suïssa, Hongria i Bulgària. Un dels principals factors que limita la seva distribució són les baixes temperatures, fent que només pugui sobreviure en zones on l'hivern és poc rigorós. És present a tota la península Ibèrica, incloses les illes Balears.
És una plaga molt comuna i estesa arreu, de caràcter cíclic i difícil d'eliminar. Les larves mengen les fulles i defolien l'arbre, però aquesta plaga només és letal en alguns casos d'arbres molt joves. En general la processionària només els debilita i n'afecta el creixement.