Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 2306
ALTERNATIVES A UNA CRISI, SEGUIM EL DEBAT?

Novament, bons moments per la reflexió. Passat el meravellós Mercat Medieval, arriben uns dies de repòs, essencial per a tots els que us heu fet un fart de feinejar.




Tres opinions es van afegir al debat obert fa uns dies. Comencem per agrair aquesta participació, perquè quants més serem, més opinarem! Ara, anem per feina i, per donar una empenta al debat, proposo discutir entorn una paraula: CANVI.
   No, no es tracta d’una campanya electoral, ni tampoc de posar potes amunt el territori. En termes personals (sí, cadascú ha d’opinar segons li convingui) i generals (de conveniència per al conjunt de la població), cal formular preguntes:

   1. Estem bé com estem o alguna cosa ha de canviar?
   2. Els canvis que considerem, quins haurien de ser? Com afectarien el conjunt del municipi?
   3. Es poden dur a terme? Són viables?
   4. Els podem fer amb els recursos que tenim o necessitem ajuts externs?

   Crec que aquests interrogants podrien servir per donar-nos idees, si és que el debat segueix interessant. Els canvis sempre afecten, a uns, a d’altres, o a tots. Els canvis tenen riscos, si les coses no se fan com es planejaren surten malament. També pot ser que trobem qui estigui en contra de qualsevol modificació. I, fins i tot, pot haver qui posi pals a les rodes per frenar tota nova iniciativa.
   Des d’un punt de vista diferent al que teniu els qui viviu aquí des de fa anys, crec que ja heu demostrat canvis molt importants, que han suposat esforços personals a molta gent, i podrien prendre’s com exemple. Sense voler ser massa agosarat, considero que els “impossibles” existeixen quan ja s’ha analitzat i/o intentat dur a terme el repte, però mai abans d’alguna d’aquestes accions.
   Moltes gràcies per opinar i per aportar idees.
 
Biel Mir