Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 439



Discurs incendiari 

 Ara, que vivíem amb la il·lusió que podíem afrontar el futur sense atacar els pilars de la societat, un tal António Guterres, que se fa dir secretari general d’una organització obsoleta vinguda a menys, ha fet un discurs incendiari, segurament reclamant els preceptius cinc  minuts de glòria, en el que, entre altres coses diu:

“És hora de dir prou. Ja n’hi ha prou de brutalitat contra la biodiversitat, de matar-nos amb el carboni. Prou de fer servir la natura com un vàter. Prou de cremar i perforar. Estem cavant les nostres pròpies tombes”.  O que "Hem de reduir les emissions en un 45% per al 2030. No obstant això, en un informe recent de l'ONU va quedar clar que, amb els compromisos climàtics nacionals actuals, les emissions augmentaran un 16% per al 2030. Això ens condemnaria a un infern en què la temperatura augmentarà almenys 2,7 graus per sobre dels nivells preindustrials".

A quin món viu aquest homenet! Què no sap que els nostres líders mundials, en col·laboració amb les grans empreses i corporacions mundials, fan tot quan saben per reconduir el medi ambient a una situació sostenible?