Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 1011

per Miquel Estelrich 




Un pacte PP-MÉS a Capdepera per deixar enrere a un "enemic" comú? Qui és aquest suposat "enemic" ? El PSOE gabellí? En Rafel aquell qui no vol dimitir com a condició perquè MÉS entràs al govern?

A parer meu aquí passen un parell de coses que s'haurien de recordar bé. Primer de tot: ens hauríem de fer preguntes cabdals. Els qui varen votar a MÉS, a qui votaven, a na Núria o a MÉS? Els qui varen votar al PP, a qui votaven, a na Mireia o al PP? És cert allò que diuen de què en aquestes eleccions es voten candidats a batle coneguts i no a partits o idees? Si és així aquí qualcú ha demostrat qui és realment i, també, allò que pensa realment de les idees que diu defensar amb tanta passió.

Jo crec que és una falta de respecte de MÉS cap als seus votants que esperàvem qualque cosa més. Jo, personalment, soc dels qui pensa que MÉS hauria d'haver fet com en l'àmbit autonòmic PSOE -MÉS o estatal PSOE-SUMAR. Però pel que es veu això no ha passat. Pel que es veu, per a MÉS , en Rafel ha fet molt més mal al municipi que les polítiques del mateix PP. Les polítiques a combatre ara no són les del PP són les socialistes d'en Rafel. Si MÉS diu que s'ha passat tota la legislatura fent front a les polítiques del govern d'en Rafel, llavors que li semblaven o li semblen les polítiques del PP?

Suposem com seria un pacte MÉS -PP. Suposem que es repartissin la batlia dos anys cada un. Vendria a ser així?

MÉS és partidari de reformar el turisme i posar qualque límit.
El PP no vol escoltar ni parlar de tocar el turisme. Ni de broma.

MÉS vol més presència del català i catalanistes en tots els àmbits.
El PP creu que és el castellà el qui està en perill i no el "mallorquí", com diuen ells, per molts de pactes municipals que hagin fet al respecte.

MÉS està d'acord en expropiar finques privades perquè el tren arribi fins a Artà o Cala Rajada.
El PP diu que la propietat privada és sagrada.

MÉS té personal que pensa que feminisme és llevar a un home i posar una dona.
El PP no té feministes a les seves files, té femellistes. Si li surten feministes les treuen defora tot d'una.

MÉS compta amb filòsofs, lingüistes, historiadors...
El PP compta amb hotelers, empresaris, Vox...

Com veis puc posar més exemples per demostrar lo "progressista" que seria un pacte així. Per què, que volien dir quan totes dues deien que cedien per fer un pacte? Jo deixaré d'esser tan de dretes quan sigui el meu torn? Jo deixaré d'esser tan progressista, feminista o catalanista quan sigui el meu torn?

Na Núria i na Mireia, na Mireia i na Núria. Les dues volen el millor pel gabellins encara que ideològicament siguin com el ca i el moix.


Miquel Estelrich Bestard