Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 187


Mélanie Perpiñá del Campo 


Psicòloga i terapeutaUn dels objectius vitals més comuns és trobar la parella perfecte. Ens pensem que això ens aportarà benestar i una alta satisfacció vital. De fet, existeixen moltes aplicacions que ens ajuden a perseguir aquesta meta i no fa falta mirar més enllà de la televisió en hora punta per adonar-nos que és una cosa a la que aspirem. Sembla, o se’ns fa creure, que hem de passar per aquest procés d’emparellament per poder assolir l’autorealització.

 

 

Enamorament versus tranquil·litat

En realitat si volem aspirar al millor estat vital no hem d’apuntar a l’enamorament, sinó a la tranquil·litat. La gent que està tranquil·la, en pau amb sí mateixa, viu molt més feliç que la que està enamorada. Una cosa no exclou l’altra, però el que de veritat ens aporta felicitat és el fet d’estar bé amb un mateix.

Quan tenim la sensació que hem arribat a aquest equilibri intern, on res falta i res ens sobre, és quan un se sent més ple que mai. I en aquest moment pot arribar l’amor, però  no és un requisit.

El fet de cercar parella sense haver trobat el benestar interior ens pot portar a molt fàcilment prendre camins equivocats i ens farem molt més vulnerables a parelles tòxiques, massa demandants, gelosies, relacions efímeres i decepcions.

 

Què és “estar tranquil”?

S’arriba a aquest estat vital quan hem trobat l’equilibri entre el que fem i el que pensem. No vol dir evitar emocions fortes. Vol dir que quan es presta una situació emocionalment carregada com és l’enamorament, l’acceptem, la vivim, i la situem dins uns límits marcats per la priorització d’un mateix, descartant apegos desesperats o idealitzacions impossibles.

 

Com arribar a la tranquil·litat interior?

La recerca de la pau interna ens potenciarà el nostre creixement personal. Aquí tens algunes idees per adoptar aquest camí.

 

L’enamorament no és una cosa que arriba inesperadament a la nostra vida amb l’objectiu de rescatar-nos. Una persona que se sent tranquil·la amb sí mateixa ja està rescatada i podrà valorar i gaudir d’un enamorament sà i ple.