Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2160
Alumnes de diferents nacionalitats es familiaritzen amb el català del sector serveis




Durant tres setmanes, al Centre Cap Vermell de Cala Rajada, s’ha realitzat un curs de català turístic a càrrec del Servei d’Assessorament Lingüístic, adreçat especialment a persones que treballen en el sector serveis, perquè adquireixin les estructures bàsiques necessàries tant a l’hora de servir com a l’hora d’entendre un producte quan se’ls demana en català.

 

Des del primer dia, a través de simulacions en contextos reals, els alumnes han treballat les estructures bàsiques del text conversacional, així com aclarir algunes paraules o expressions que senten dir en el dia a dia en el seu lloc de feina.

 

És la quarta vegada que aquest curs es realitza, i respecte d’edicions anteriors, la demanda ha augmentat considerablement, fet que ha suposat haver de dividir-lo en dos grups. Els alumnes procedien de diferents nacionalitats, la qual cosa ha suposat un enriquiment mutu per al grup quant a punts de vista a l’hora d’aprendre una llengua, fonètica i d’altres.

 

El curs de català turístic s'ha dut a terme en col·laboració amb les regidories de Serveis Socials, Educació i Turisme de l'Ajuntament de Capdepera