Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2462
Els representats de la Confraria de Cala Rajada, Mercant i Uceda, d'esquena, just davant el conseller




Primera reunió amb totes les confraries de pescadors de les Illes Balears

El pagament dels ajuts pendents, la futura Llei de pesca i la reforma de la política pesquera comuna han estat alguns dels principals assumptes tractats en la trobada d’avui

El conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, acompanyat de la directora general de Medi Rural i Marí, Margaret Mercadal, i del gerent del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), Joan Simonet, ha presidit avui la primera reunió de la legislatura amb totes les confraries de pescadors de la comunitat autònoma per tractar els assumptes que afecten actualment el sector.

Biel Company ha anunciat als responsables de les confraries de pescadors que en les properes setmanes el Govern de les Illes Balears signarà unes confirmacions de pagaments que permetran abonar, amb dos anys de retard, els ajuts pendents al sector, de prop de 600.000 euros, dels quals uns 245.000 es deuen a les confraries.

D’altra banda, el titular d’Agricultura, Medi Ambient i Territori ha aprofitat la trobada amb les setze confraries de pescadors de les Illes Balears per presentar el primer esborrany de la Llei autonòmica de pesca. La voluntat del Govern és consensuar amb tots els agents implicats el text de la nova normativa que ha de regir l’activitat pesquera a la nostra comunitat autònoma, l’única que encara no té una llei de pesca pròpia.

Altres assumptes que s’han tractat han estat la reforma de la política pesquera comuna per al període 2013-2020, a la qual el Govern de les Illes Balears ha presentat al•legacions perquè s’hi incloguin particularitats com la insularitat i es modifiqui la definició de pesca artesanal. També s’ha parlat de la necessitat de promoure el consum intern de peix i marisc capturat a les Illes Balears, que actualment és només del 15 %, i de fomentar la formació específica del sector, amb la convocatòria de cursos a totes les illes.

La reunió d’avui demostra la voluntat del Govern de crear un clima de col•laboració entre les confraries de pescadors i la Direcció General de Medi Rural i Marí. En aquesta trobada, a més de les confraries de Palma, Andratx, Sóller, Cala Rajada, Port de Pollença, Port d’Alcúdia, Portocolom, Portocristo, Santanyí, Colònia de Sant Jordi, Maó, Ciutadella, Fornells, Eivissa, Sant Antoni i Formentera, també hi ha estat present la Federació Balear de Confraries de Pescadors de les Illes Balears.