Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2963


Divendres, 10 de febrer, 20.30 h,
Teatre de Manacor
Intervencions de:
Jaume Mateu, president de l'OCB
Bartomeu Colom, professor de Dret Administratiu de la UIB




A Petra, es celebrà una reunió de les delegacions de l'OCB.
Tomeu Martí exposà quina és la situació actual en referència al tema de la modificació de la normativa del català.
S'acordà:
1. Que els pobles que no han fet una Assemblea per la Llengua, que ho facin.
2. Dia 10 de febrer, divendres, a les 20,30, al Teatre de Manacor, hi haurà un acte d'afirmació i informació sobre el català. És important que estigui ple. El dia 16 de febrer es celebrarà el mateix acte a Inca.
3. Entre el 25 de febrer i el 17 de març es farà una concentració a Palma per protestar per la política del Govern.
4. S'han presentat 12.000 al·legacions. El Govern les ha de contestar.
5. Entre 8 i 15 dies abans de la convocatòria de Palma es farà una convocatòria a cada poble.
A continuació es detallà la situació econòmica de l'OCB que es pot qualificar de molt dolenta. Ni el Govern, ni el Consell de Mallorca, ni el Ministerio de Cultura han fet el pagament dels deutes que tenien amb l'OCB. Això ha implicat haver d'acomiadar pràcticament tots els treballadors (que ara fan feina com a voluntaris) i deixar, en un termini breu, el local actual per traslladar-se a un local més barat al carrer de Jaume Ferran (davant la placa de Toros). Es necessita ajut per preparar el trasllat i per fer-lo (si algú pot aportat una furgoneta o un camió, aniria molt bé).Tot i el dèficit que s'arrossega, els ànims estan alts perquè des de l'octubre al gener s'han fet 600 nous socis. És important insistir en la campanya d'afiliació. SI hi ha alguna persona que desitgi fer-se sòcia que ho digui o que entri a la pàgina web de l'OCB. La quota és de 50 euros any. N'hi ha de reduïdes per jubilats, aturats i estudiants.

Altres informacions: Un grup de periodistes, alguns acomiadats d'IB3, reactiven el diari digital LA VEU DE MALLORCA. Podem enviar informacions per publicar i llegir-la.
Un altre grup, en aquest cas de correctors lingüístics acomiadats d'IB3 han posat en marxa la pàgina RETALLS PER LA LLENGUA. Mirau-la.
Des Cap Vermell farem tot el que podrem per activar els actes necessaris per fer front als atacs contra la nostra llengua i la nostra cultura.