Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 908

“Som aquí on havíem de ser: fent feina pel poble. Volem donar les gràcies a tota la gent que ens ha fet arribar el seu suport en aquestes darreres setmanes”. 



El passat dilluns 23 d'octubre MÉS per Capdepera va signar un acord de governabilitat per entrar a formar part de l'equip de govern de l'Ajuntament, i  dimecres 25 es va celebrar el ple per renovar la configuració de les àrees de govern, comissions i dedicacions.

El que ha passat aquests darrers dies és la culminació de setmanes de reunions, trobades i negociacions per intentar donar solució al greu problema de governabilitat que patia el nostre municipi. Al mes de juliol, el Partit Popular es va posar en contacte amb nosaltres per demanar ajuda per governar, i tot d'una vàrem entendre que Capdepera tenia un problema i no podíem quedar immòbils a l'oposició sense fer res. 

Durant aquests mesos hem tengut trobades tant amb el PP com amb el PSOE. La proposta dels socialistes consistia en una moció de censura per formar un govern on el Sr. Fernández havia de ser batle la darrera part de la legislatura, i a més en una coalició on hi havia d'haver El Pi. La nostra assemblea va tornar a rebutjar, per enèsima vegada i pràcticament per unanimitat, qualsevol entesa amb el PSOE si l'exbatle no feia una passa al costat. És indiferent qui hi hagi al capdavant de MÉS, ningú vol sentir ni a parlar d'aquesta possibilitat.

L'actitud del Sr. Fernández des del mes de juny, inclòs el ple d'aquest passat dimecres, ha estat tan nefasta a nivell polític que ja no trobam qualificatius per definir-lo. Ens costa molt d’entendre com és incapaç de reconèixer que, després de 16 anys dins l'Ajuntament, és l’únic responsable de que no sigui possible una entesa progressista en el nostre municipi.

Pel que fa al PP, és evident que partíem d'una diferència ideològica important, però també d'una important entesa programàtica a nivell municipal. La nostra Assemblea va entendre perfectament que ara, per sobre de qualsevol altra consideració, s’havia de prioritzar la governabilitat del poble per evitar una situació límit en la qual només en sortirien perjudicats els gabellins. Però a més, també teníem clar que, a part de la governabilitat, s'havien de garantir una sèrie de punts programàtics que són irrenunciables per a MÉS per Capdepera, els quals han quedat plasmats a l'acord que s'ha fet públic.

Amb tots aquests aspectes damunt la taula, la nostra assemblea, amb una gran participació, va votar de forma majoritària per signar un acord amb el PP i entrar a l'equip de govern. Per tant, els regidors i regidores de MÉS per Capdepera, signant el pacte, no han fet res més que complir allò que la seva gent les havia comanat.

No obstant, no podem oblidar la posició de l'executiva de MÉS per Mallorca en aquestes darreres setmanes: totalment inflexible i inamovible, oposant-se al pacte amb el PP per qüestions polítiques d'àmbit autonòmic i sense fer una lectura de la realitat del nostre poble. Tot i la multitud d'intents per arribar a una entesa, inclosa una carta signada per 80 militants i simpatitzants locals, després de la signatura de l’acord l'executiva va anunciar que demanaria a l'Ajuntament que els nostres regidors deixin de representar a MÉS per Mallorca. Tot i les repetides promeses de que no hi haurà cap expulsió del partit, aquesta petició a la pràctica suposa una invitació a l'agrupació a abandonar la formació. Aquesta decisió de l’executiva ha estat impugnada pels regidors i suspesa temporalment fins a la decisió de la Comissió de Garanties del partit.

Finalment, volem agrair de tot cor totes les mostres de suport que hem rebut en aquestes darreres setmanes, no només dels membres de l'assemblea, que sempre han estat al costat dels regidors, sinó també de molts de votants i simpatitzants que no participen habitualment del dia a dia de l'agrupació.

Sigui representant a MÉS per Mallorca o sota altres fórmules legals, els nostres regidors i regidores treballaran sense descans per Capdepera i per aplicar totes les propostes de canvi que tanta il·lusió ens fa dur a terme. Estaran a la vostra disposició per a tot allò que necessiteu.




(*) Imatges d'arxiu