Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 614
Ja són 58 els refugis de fauna impulsats pel GOB, totalitzant 1.926 hectàrees protegides.









El passat diumenge es va iniciar la temporada de mitja veda de caça, amb la que a més dels conills, que ja es podien caçar des del 22 de juny, a partir de diumenge es poden abatre també amb escopeta la guàtlera i el tudó, mentre la llebre també es podrà caçar però només amb cans llebrers i aus de falconeria.

Davant la intensificació de l’activitat cinegètica al medi rural aquests dies, des del GOB recordam als propietaris de finques rústiques que seguim a la seva disposició per a col·laborar en la declaració de refugis de fauna. A Mallorca els refuigis es declaren per part del Consell, mitjançant la petició de la propietat i l'aval d'una entitat científica com el GOB.

Els refugis de fauna són zones on està prohibida la caça per motius de caràcter biològic, científic o educatiu, amb la finalitat d’assegurar la conservació de determinades espècies de la fauna silvestre. Aquesta figura legal està regulada per la llei de caça i la normativa que la desplega. A l’illa de Mallorca es pot caçar pràcticament arreu, i el nombre de persones que practiquen la caça és molt elevat. Per això és necessària una xarxa d’àrees on les poblacions d’animals estiguin lliures de la pressió cinegètica i puguin recuperar-se fins als nivells que els ecosistemes puguin mantenir. Amb aquesta figura es preserven de la caça les poblacions d’espècies cinegètiques que viuen a la zona, i a la vegada es potencia la recuperació del conjunt de la fauna com a conseqüència de la millora en les condicions de tranquil·litat.

La setmana passada el Consell de Mallorca ens comunicà la declaració del darrer refugi que hem tramitat. Es tracta d’una finca de Petra, de 29,5 hectàrees de superfície. Amb aquesta darrera incorporació, són ja 58 els refugis de fauna impulsats pel GOB a Mallorca, totalitzant 1.926 hectàrees protegides.

Els propietaris interessats en conèixer més detalls sobre aquesta figura de protecció es poden informar en aquest enllaç, o contactar directament amb Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

En aquest clip de vídeo es detallen alguns aspectes de la figura i es presenta la valoració d'un propietari.

GOB