Imprimeix
Categoria: Xafarderies
Vist: 3443
I mai millor dit: eleccions passades, coques menjades perquè estarem estona a tastar res que vengui d'un partit polítc. I manco a les generals!
Però en primer lloc, enhorabona a tots els partits, guanyadors o perdedors, tant se val. El que importa és ser-hi i que doneu de què parlar.
Dit això, dues coses per començar:
1. Encertar el pronòstic electoral és més difícil del que sembla. De fet ningú ha encertat la porra electoral que Cap Vermell va convocar de manera encertada a proposta d'una servidora. I és que els residents a aquest petit territori, tant nadius com nouvinguts, som gent rareta. Complexa i complicada. Ens agrada anar amb el peu girat respecte de la resta de l'humanitat. Tot i que ens pensam que és la resta de l'humanitat la que va errada. Ei, que això també te el seu atractiu. O no? No, atractiu turístic no!

 2. L'anàlisi que vaig fer a un més de les eleccions el vaig clavar tot excepte amb els resultats d'UCAP. Amb ells vaig errar totalment i ho reconec. Na Bel i na Susanna ja me ho varen advertir que pronosticar-lis una davallada era esperonejar-los a aconseguir el quart. I ja ho veis, han estat a punt del cinquè. Ara bé, no he estat l'única sorpresa al respecte.


Abans de començar: Seria interesant (democràcia real, ja!) que totes els partits -i aquí, sols parlaré de Capdepera- diguessin:

1. Què s'han gastat en la campanya. Total d'Euros.
2 En què. Detallant partida per partida: Pancartes, cartells, menjar,...
3. D'on els han tret, els doblers. O com sugragaran aquesta despesa: Préstec, partit de Palma, aportacions (des)interessades, percentatge del sou de regidor,....

La democràcia vertadera és això!: TRANSPARÈNCIA

I ara, anem a pams:

El guanyador ha esta el PP. Ha estat una victòria amarga. No estaven per massa coverbos pel carrer del centre, diumenge vespre. Ha perdut 180 vots i un regidor des del tsunami que ha portat el PP al Consell i al Govern.

Són el partit més votat i si no hagués cap pacte en Joan Ferrer seria el batle.

A mi, que no m'agraden els homes que treuen pit amb les braços a la cintura, trob que han fet els cartells més lletjos, però els hi han donat resultat, això sí.

En teoria hauria de ser qui cridàs a ronda a la resta de partits.

Evidentment plantejarà un pacte on oferirà un gran botí a UCAP. 5+4= 9 majoria absoluta, un govern estable i Palma a tir de pedra (com tota la resta de municipis on governarà el PP -que no són pocs-)




El segon ha estat el PSOE. Amb 16 vots més ha aconseguit una regidora més (les posaven a partir del 4art lloc). Ho celebraven com a locos diumenge vespre.

Els cartells de tots els candidats mostraven la cara amb el coll tort, no sé si en previsió de la desfeta. Desfeta que aquí no han tingut i que des de Palma, sense res a negociar, els instaran a que entrin al govern costi el que costi. El problema és que són com un tir a l'aire, cadascú va pel seu costat, i llavors passa el que passa...

Amb UCAP també sumen 9 i no han de mester ningú pus. Però tot faria pensar que apostarien per una majoria més ampla i voldrien incloure el PSM.




  
       I a la fi arribam a UCAP. Qui triarà parella de ball.

Han sabut renovar el partit, no han assumit herències i han demostrat que l'electorat te escassa memòria a l'hora de votar. O no? Els electors els han fet recuperar 192 vots (més de l25% d'increment) Tot i això no arriben a la xifra dels mil i pico de l'any 2003.

A la plaça des Sitjar s'ompli de gent que ho celebrà a lo futboler cridant: Campeones, campeones, oé, oé, oeeeeeeeeeeé!

El cartell mostra en Torres mirant cara a cara la gent. amb una camisa a ratlles de 15 € que el fa d'allò més comú i semblant a resta de mortals. 


El vídeo del Cap Vermell al respecte no aclareix res. Per una banda si fa cas a allò que ha dit el poble hauria de pactar amb aquells que pugen (PSOE i PSM) i no fer-ho amb aquells que baixen (PP-Es grup). Però llavors queden 2 questions:

- Palma (referit a les institucions Consell i Govern)
- Batlia i repartició de regidories

Si escolta als qui han compartit consistori aquesta legislatura segur que es decantaran directament per pactar ambel PP, ja que aquests del PSOE no són sofridors. 

Si escolta la militància de base d'UCAP li dirà que amb el PSOE amb qui no comparteixen massa electoral i que amb el PP no es poden veure i fins i tot diria que tenen molts comptes pendents.

Per tant les negociacions seran llargues. 

Un comentari que s'escolta per la Sala és aquell que diu que pactaran amb el PP demanant a canvi la batlia i la dimissió de Joan Ferrer. Clar que s'ha de saber negociar molt bé per aconseguir-ho. Però Palma pot oferir un "retiro" daurat a Joan Ferrer amb una direcció insular (60.000€/any -com n'Orts-) i iniciar una renovació a fons del PP a Capdepera. Que falta li fa! Per cert, no oblideu el nom de Marga Servera com a futura cap de llista del PP a Capdepera. 


Què pot oferir el PSOE? un pacte a llarg termini. Sembla un doi, però si hi pensau una mica tal volta seria el que més ens convindria.

I per relativitzar-ho tot una mica, mirau quin vídeo ha penjat UCAP a la seva web:




Del PSM, de qui tothom me fa, diré que ha fet una campanya poc clara, no ha possat damunt la taula temes tan candents com l'arribada del tren a Cala Rajada. El seu lema pensa diferent, no m'ha agradat gens. Què volia dir exactament? 

Ara la seva feina, entri o no en el govern, és intentar aglutinar els màxim de vots de tots aquells que han quedat fora de les institucions, per continuar creixent. I consti que són els que claven més els resultats de les municipals i al Parlament. D'això se'n diu fidelitat. Però que se n'adonin que tots els d'Iniciativa-Verds han votat al PSOE. Tots i totes! També s'han de plantejar molt seriosament si la seva sort o disort sempre haurà d'anar lligada al que faci el PSOE. 

Bé, queda clar que hores d'ara no hi ha res clar, o això és el que volen que sembli. Jo crec que ja està decidit. O no?



El que sempre dic, viviu al dia i passi el que passi no aneu a cercar na Maria per sa cuina. Si voleu res escriviu-me a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Una altra cosa: He fet l'exercici masoquista de comptabilitzar el cost de cada proposta que feia cada partit. És mal de creure però pel baix entre 8 i 10 milions d'euros costa dur a terme tot el que volen fer...clar com que han de pactar diran que no poden dur a terme tot el seu programa. Mentida!

Una altra proposta de democràcia real, ja!: Que cada partit digui el cost de cada proposta que vol fer i d'on treurà els doblers.
Si volen credibilitat, que se la guanyin. O no?

Per acabar deixar constància de que la gent és molt pessadeta amb tot lo del català. Sens dubte!