Hem passat un estiu ple d’especulacions, de qüestionaments, de possibles nous partits o agrupacions d’electors, de baixes, de fitxatges…, en definitiva, d’un mercadeig polític més brut i fals que el nostre mercat medieval.
Jo he callat i he anat prenent nota per si de cas. He rebut alguns correus molt saborosos…, però no he volgut dir res atenent la màxima del meu cunyat futboler: “El partit no s’ha acabat fins que l’àrbitre pita el final”. Quanta raó hi ha amagada en aquesta sentència!, encara que la digui un terròs dels grossos.

El problema és per on començar. Una repassadeta general? Venga!
En primer lloc, dir que tothom, cercant posicionaments, es fa valer i es deixa estimar com princesa ofesa (rol que els homes fan molt malament): El PP sofrí unes primàries amb quatre candidats. En Joan Ferrer, hi hagué un moment en què tenia peu i mig fora del partit. Els cants de sirena de UPyD a càrrec d’un advocat amb residència a Canyamel li feren pronunciar unes paraules semblants a “matxacaré i faré picadillo al PP”. Però el partit gran és el gran i en Delgado no oblida tan fàcilment els qui l’han recolzat. Per tant, l’anàlisi és que en Joan torna a ser valorat dins del PP arran del pacte Bauzá-Delgado (recordau que si en Bauzá arriba a la presdiència del Govern ha promès a Delgado ser el seu “Conseller en Cap” –tal com va fer en Pujol amb n’Artur Mas). Però són molts aquells que recorden la intervenció de Joan Ferrer al Congrés del PP, on les denúncies de corrupció foren d’escàndol.

Bé, ja tenim candidat al PP, després d’unes primàries i que ja va ser presentat oficialment per la cúpula, la setmana passada. Em sap greu p'en JATO Jr., que s’havia fet moltes il·lusions.

Referent a aquesta pesentació, ja podeu dir missa, però no hi havia 100 persones. Bàsicament perquè al saló de dalt del Teatre no hi caben. L’acte fou dilluns dia 25 i havia de començar a les 21,30h. Ho va fer a les 22,15h. Pel que sé, puc deduir que en Bauzá era la primera vegada que venia a Capdepera i, evidenment, se li vafer llarg. Vengué tot sol i, pel què va dir, em fa la sensació que es va perdre devers es Rafalet. En començar el seu discurs, per cert no gaire currat, digué més o manco aquestes paraules: Mentres venia a Capdepera, quan passava per Son Servera pensava, aquest municipi tornarà ser del PP. Llavors, vaig passar per Artà i també vaig pensar, aquí les coses es poden fer molt millor, ben segur que guanyarà el PP. I en arribar a Capdepera no me cap cap dubte, aquí tornarà a governar el PP.

Independentment de la certesa o no d’aquestes profecies, la questió és: Per on va anar? Quina voltera va fer mentre tothom l’esperava!



La cosa es va despatxar ràpidament i a les 22,35 tothom ja era defora. Anècdota a part, aquesta revista destaca les paraules de Joan Ferrer que sortien a DM: Ferrer apel·là "a posar fi a un govern d'aficionats que s'ha carregat el patrimoni del poble".

Però les paraules completes que surten a la nota de premsa del PP són:
"guanyar les eleccions a Capdepera per governar, impulsar un canvi i posar fi al govern de quatre aficionats a la política que han prostituït la voluntat del poble".
A més, va reconèixer que el suport rebut tant de la Junta Local com de la direcció del partit "ha estat el que realment m`ha donat forces per tornar-me a presentar com a candidat".

Va dir també que el PP de Capdepera ha demostrat que sap governar i prova d'això és que "quan sortim de l`ajuntament deixem les arques sanejades, mentre que ara tots van a la seva bola i per això hi ha 7 milions d`euros de dèficit en les arques municipals ", de manera que va apostar per "un canvi on prevalgui la bona gestió, la transparència i el diàleg (amb associacions veïnals, empresarials i hoteleres) per respondre a les veritables necessitats del municipi ", ja que "l'actual pacte s`ha carregat el patrimoni del poble ".

Vull remarcar les paraules textuals: “han prostituït la voluntat del poble", com a exemple de les frases que a partir d’ara escoltarem. I això que es presenten amb una pancarta amb l’eslogan “SENY” (vius amb la pronunciació dels castellanoparlants). Saben el que vol dir aquesta paraula?, allò que significa?

L’Alcover-Moll ho deifineix com: ”ponderació mental; capacitat mental sana; judici i capteniment conforme amb la raó”. Crec que és massa demanar. Crec que, contràriament, a partir d’ara els polítics mostraran la seva part més fosca, sembrant l'ombra del dubte amb actituds acusatòries infundades i demagògiques, sense adornar-se’n que la que realment en surt perjudicada és la política com a institució, amb la qual cosa només es contribueix a despistar i decebre encara una mica més els hipotètics votants. Que això no és futbol ni els votants som hooligans! Com vos ho hem de dir!


De la coalició UCAP-UM, després d’algunes baixes importants i veient que els actuals regidors i regidores no tenen clar ni la seva gestió ni el seu futur, han decidit fer una passa cap a l’abisme. El ucapites, de moment (ni jo ni na Bel encara ho donam per fet), aniran tot sols i, com aquell que diu, volen mollar llast. Si no troben cap “mèl·lera blanca”, en Pep Gallego tornarà a ser amb tota probabilitat cap de llista. La qüestió és si UM serà capaç de fer una llista en solitari. Amb gent sols de Capdepera? De moment, deixem-ho aquí. Vos promet fer una anàlisi detallada de la gestió de Pilar Gasull, que diu que compta els dies que li queden per acabar la legislatura. El que no sap és que els seus companys de partit també.



Que el PSOE està dividit tothom ho sap. Can Patilla, Es Sitjar i l’Orient han estat la seu de converses a divereses bandes. El primer problema que han tengut és que en Fernando Peñalver volia fer un nou partit. Diuen que impulsat per diversos empresaris de la construcció, ja que l’Ajuntament sempre mira al mateix costat a l’hora de comanar feina. Sembla que aquesta ala, de moment, ha estat apaivagada. Ja sabrem a canvi de què. Llavors queda el sector de Tolo Alzina, del sector armengolista contra en Fernàndez i el seu acòlit Sureda. Recordau quan, fa dos anys, ja vos alertava del duo dinàmico; idò no vos podeu imaginar del que són capaços de fer. En Sureda, a qui també li dedicaré un monogràfic en el seu moment, diu que no es tornarà a presentar i en Fernàndez, home amb aspiracions i poques ganes de fer classe, de moment acotarà el cap (però alerta). Llavors queden els Abril. Mare i fill. En Xavier és un dels actius més seriosos de l’agrupació. Na Laura ha estat la confesssora-confident dels diversos sectors. Supòs que per passar "parte" cap a dalt. O no? Na Bover no hi tornarà, però diu que escriurà un llibre i que serà sucós.


Les dues regidores actuals d’EU-Els verds queden una mica a expenses d’allò que passi a Palma. N’Orts, dins la nova agrupació Esquerra XXI-Els verds, que probablement vagin dins les llistes del PSM (si no es reedita el BLOC), te més futur a Palma. De fet, a Capdepera cap de les dues estan a la nova executiva.

El PSM dóna per fet que en Mateu Bessó no es tornarà a presentar i que a Capdepera aniran amb l’Esquerra dels Esteva. Tot fa suposar que en Pere Fuster sigui el cap de llista, i anau pensant amb una dona important de segona, perquè sembla tenir assegurada la segona cadira.

Finalment, Es grup vol ser la casa comú per a tots i totes els/les desencisats/ades. Si fos així, tendria majoria absoluta. Ja va anunciar a bombo i platerets la incorporació de Pilar Muñoz i després ha llançat cables a n’Urdangarin. La seva estratègia és tornar a l’Ajuntament, sigui com sigui. La cadireta. En Mateu Pillu ja ho va dir a l’entrevista de Cap Vermell: “Tornar a presentar-se no te cap atractiu”. Voldrien tornar a tenir dos regidors i condicionar la política municipal. Amb qui pactaran?. Amb qui governi a Palma. No vos hi càpiga cap dubte


Ja s'ha donat el "sus". Esper que s'evitin cartells com aquest, al llarg de la campanya






I ja ha ho sabeu, si voleu res, feis com aquest pessat que m'envia aquesta foto perquè digui si es pot aparcar o no a la carretera de Can Patilla.




Una altra cosa, estic fent indagacions sobre Carlos Schmidt i Jorge Borrell, representants del Grupo Sigma, segons EL MUNDO. Faig referència al parc temàtic de TERRA SANTA. També n'hem de parlar d'aquest assumpte tan embullat. Per començar, sapigueu que Tierra Mítica ha acomiadat a tots els treballadors, segons una informació de El País. Clicau i llegiu. Tal volta és que no saben què fer i els volen dur per aquí!


Escriviu, enviau, remugau, esplaiau-vos a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
La vostra teràpia secreta!