Molts d'anys pogueu gaudir de la lectura de la meva secció. He hagut d'enviar aquest semi-resum perquè pugui sortir a l'anuari ditxós. De totes maneres, aquests articles són com passar el rosari d'un temps. I avui toca
- Mare dels desamparats...
i tots vosaltres heu de contestar:
- Ora pro nobis


Ho deixàrem a les festes de Sant Bartomeu i allà ho reprendrem:

 El batle, en aquells moments, ara ja ex-batle, em va enviar un missatget quan els redactors oficials de "Cap Vermell" (a qui mai pagaran suficientment la feina que fan) rebien un polèmic segon premi per segon any consecutiu. Em deia que na Laura ja estava bé i que l'any a venir no seria batle. I afegí, o no? (seguint el meu estil, que per cert jo vaig copiar d'una amiga de Galícia. Allà aquesta coeta és molt comuna, en Rajoy també la diu. Es com els mallorquins quan deim allò de "si, però...")

Aqui teniu la foto:





Image

Dues coses vull afegir. Gràcies per la menció. Sembla que tota la plaça sabia de qui parlava. I això és bo. Molt bo i saludable (llegiu articles anteriors meus sobre lo bones que són les xafarderies per a la salut). Però si el batle s'hagués passejat per les taules jo li hagués pogut donar les dues besades d'acomiadament. Jo era al final del carrer major. Per què? Doncs perquè el regidor de festes es va voler inventar una cursa nova per agafar lloc. I les que tenim una edat no podem fer gaire estralls.
La gent en va parlar ferm, i més quan la cúpula es va asseure just devora l'escenari.

Image


Per això en Fdez. sembla que no feia tan bona cara. Més aviat de resignació. Per cert, diuen que és de les poques persones a qui el "Cap Vermell" no fa gens de gràcia. De moment ho deix aquí.
El que sí que afegiré, i amb això he de donar la raó a Mateu "Pillu", i és que aquests dos primers anys han anat de sobrats i fent no res la gent que no era al seu voltant. I, evidentment, ara mengen morena. I molta més que en menjaran.

Les festes són la mostra més eloqüent que han anat de "nou rics", gastant sense mirar prim al principi, Rosarillo inclosa, i veurem com acabarem el 2010.
És el que sempre diu na Bel, si fossin dels seus no ho farien.

Tant de bo que en Xiscu va salvar les festes amb un excepcional pregó. Quina gentada! Això es diu despertar passions.

Image

Aquí el teniu, amb les meves estimades amigues, per a qui va tenir un lloc d'honor destinat. Molt bé!

Image

Na Rafela, expregonera, va participar en la festa del pregó per tot arreu. Amb en Xiscu...,

Image

amb un tanga de llata (únic, fins al moment)...,

Image

i despatxant d'aquestes paperetes que no s'acaben mai, amb na Maria "Llissa".

Image

Per cert, un escrit em demanava que digués si podien posar una mica de llum a la plaça. El comentari té raó, però vist des d'ara, quan no han possat llums de Nadal...


Image

També entre la gentada del pregó es pogueren veure, o més be intuir, els que tothom diu que són els pits més cars de Capdepera.



Les veis? Un dia vos contaré la història.

Image

Els cantautors estaven molt emprenyats perquè se'ls va posar després d'un sopar de la gent gran. El públic escoltava amb els roïssos a taula. Els responsables feren allò que saben fer: "mutis pel foro". Ja veureu com Susos, Manolos Muntaners i companyia hauran de salvar les festes d'enguany.

Per parlar d'errades, el Diario de Mallorca també es va equivocar en la crònica de festes:



Clicau damunt el retall de diari i el veureu més gran. Be, això passa a les millors famílies. Però la imatge fa riure i lo de mesclar castellà i català, encara que sia entre comentes, també. Provau de llegir el titular en veu alta en una sola llengua.


Image

Lo den Pep Mascaró és un vertader exercici d'abús de menors.


La que no n'aprén és na Pilar Gasull. Mirau-la donat els premis. A què ve el mocador al coll? Jo ja ho he esbrinat: es vol semblar a la nova líder uemita, Cati Julve, que du mocadors a tota hora.

Image


  
                 




Per què, quan vol, o quan hi ha els jefes de Palma, sap anar condreta:

Image


Bé, les festes ens donen moltes imatges sucoses i és una llàstima no treure-les. Aquí en teniu una relació. I no és per acabar.


 Mentres les visionau, pensau amb aquesta frase nadalenca que m'han enviat. Si sabeu la resposta digueu-la:

M'gradaria que aclarissis si qualque polític gabelli té un indiot amb un collaret amb el seu nom o una possessió de Costix, ja que n´hi ha una guarda per regalar.





Image

Així es fan les reunions i es preparen els plenaris? Tanmateix no els han convençut.

Image

Hi ha caigudes que sol veure-les fan mal.

Image

Els dimonis de la nit de foc, en un camió, com si fossin bestiar. Ja és perquè en aquest poble no hi policia. O sí?

Image

Fotos de la gent VIP de la berbena.

Image

Una altra

Image

El millor i omnipresent fotògraf de les festes i que té la millor màquina de retratar.

Image

Què maquinen, aquests dos? La ràdio? N'hem de parlar. Algú l'escolta? Jo sí!

Image

Look impecable

Image

I per acabar. una obra de teatre que fa pena. No es podria dur qualque cosa que faci riure de bon de veres. O allò que importa és que hi hagi dones amb poca roba damunt l'escenari?

UN ALTRA TEMA. O TEMES DIVERSOS:


Image

La gent de Son Jaumell ha passat un estiu i una tardor plens de pols per les obres de passar la canaleta de l'aiuga depurada. N'Antònia, que viu per allà, estava desesperada. Totes, per fer-la enfadar, li dèiem: "Los ricos tambien lloran"


Image

No vos fixeu amb els polítcs de la foto: mirau aquest cable. Sabeu quin temps fa que hi és? Jo dic que si no és necessari que el llevin, i si és important que el passin per un lloc més segur. També podem demanar-los: No hi ha altra lloc per fer-se la foto? Es veu que res no els molesta ni els hi fa nosa. Lo que jo sempre dic: pell d'ase.

Image

De la inaguració del carrer d'es Port hi ha moltes anècdotes. M'agradaria saber què es deien, tan animadament. Segur que parlaven de futbol.

Image




Ara, a l'hora d'estirar la cinta, fixau-vos que no ho fan d'igual manera els de la dreta que els de l'esquerra. Hi ha tècnica, finura, a un lloc i no a l'altre. Tot i que ideològicament estava equilibrada la cosa.

Pel darrere, si atinau bé, intuireu el Fali en calçons curts, que vigila a certa distància. Per cert, vaig demanar a una regidora de l'equip de govern si no acabava el seu contracte el mes de juny, com deien les bases, i em va contestar que a l'hora de fer-li el contracte el posaren a temps indefinit. Sabeu qui preparà el contracte?, i qui el signà?
Cada vegada entenc menys coses, de la política.

Image


Els plenaris tenen suquet, darrerament, a banda de la crònica que es fa a aquestes mateixes pàgines. De fet hi va molt poca gent, però quan hi ha un esdeveniment especia,l com el canvi de batle, això és tot el que veu el públic: tres culets de les tres càmera-womens dels mitjans televisius. Qui m'envià la foto, d'això mateix es queixava. I això que era un home!

Image

Fa temps que em feren arribar aquesta foto. Just devora can March. Quan cercam graneres de plata i  excel·lències turístiques, aquest paisatge urbà val un món.

Per acabar, dues dels líders nacionals més nacionalistes:

En Rajoy va obrir un canal a You Tube que es deia Rajoy en acción: i amb una camereta com la del "Cap Vermell" fan això:





Image


La pena és que cometeren una errada ortogràfica important que l'endemà corregiren. Fixau-vos-hi. Els qui heu estudiat LOGSE deixau-ho anar. No la trobareu encara que estigui senyalada.

I de les filles del Zapatero a ca n'Obama vestides de gòtiques. Déu n'hi do. Aquesta és una mostra més que quan es representa a uns ciutadans no es pot anar de qualsevol manera, ni tan sols les filles. A mi, mumare no m'hagués deixat sortir de ca nostra.





Bé, tenc moltes més coses que contar-vos de la sala multi-abusos, que li diuen ara, de la piscina i la connexió prebe-Nadal, de regidors que no se saluden, d'hotelers que han tengut més guanys que mai, de pressuposts casolans i tudades de doblers. Vaja, que sortirem d'un annus horribilis per entrar en un annus pesimus. Però no caigueu en el desconsol. Mirau quines tendes que tornen a obrir per la Península, per alleugerir els maldecaps.

Image

Molts d'anys i que els passats no comptin però que es comptabilitzin.

Salut!