Propostes interessants per dur a terme al nostre municipi:  10 La campanya Banderes Verdes incrementa en un 28% el reciclatge de vidre a 22 municipis turístics de les Illes Balears



El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha assistit, aquest divendres, a l’entrega de la Bandera Verda que atorga Ecovidrio al municipi més compromès amb la sostenibilitat durant l’estiu, que enguany ha recaigut per segona vegada consecutiva en Sant Antoni de Portmany.

La campanya, anomenada ‘Movimiento Banderas Verdes’ reconeix l’esforç de l’hostaleria local i l’activisme dels municipis costaners amb la sostenibilitat durant els mesos de juliol, agost i setembre. Enguany, han participat en la campanya 2,419 establiments d’hostaleria de 22 municipis diferents. Entre tots, han recollit 12,033 tones d’envasos de vidre, un 28% més respecte l’any passat.

El municipi que ha aconseguit reciclar més vidre ha estat Sant Antoni de Portmany. Hi han participat un 69% dels seus establiments i han aconseguit reciclar 617 tones de vidre, un 61% més que l’any passat.

El conseller ha donat l’enhorabona a tots els participants i, especialment, a Sant Antoni, ja que «aquest reconeixement demostra que amb la implicació de grans generadors de residus en el reciclatge, com el sector hoteler, podem avançar cap a l’economia circular».

El reciclatge de les 12.033 tones recollides enguany equival a evitar l’emissió de 6.979 tones de CO2, semblant a l’emissió per passatger de viatjar 44.569 vegades entre Madrid i Palma en avió.

Banderes Verdes té la singularitat d’involucrar tant als ajuntaments locals com a restaurants, bars, quiosquets i punts de restauració en general, i contempla accions per a donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. A l’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i un 52% d’ells es genera directament en el sector hostaler, per la qual cosa la seva implicació és clau per a generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.

En relació amb els ajuntaments, Ecovidrio ha establert un sistema de puntuació específic per a distingir amb la Bandera Verda als més compromesos amb el reciclatge i la sostenibilitat, amb criteris com:

  • L’augment del volum de recollida selectiva d’envasos de vidre respecte a l’any anterior.
  • El percentatge hostaleria local participant i la seva col·laboració per a aconseguir els objectius.
  • El compromís adquirit pels consistoris locals per a fomentar la campanya entre l’hostaleria i donar-li difusió a la mateixa davant la ciutadania i visitants.

https://banderaverde.es/campana/?lang=ca

Capdepera s'ajusta a aquesta convocatòria. perquè no hi participa?





Propostes interessants per dur a terme al nostre municipi: 

Si es fa a altres municipis, per què no a Capdepera? (7)  retirar les cabines telefòniques

Si es fa a altres municipis, per què no a Capdepera? (6) subvencionar bicicletes elèctriques.

Si es fa a altres municipis, per què no a Capdepera? (5)  Itineraris pel municipi. Conèixer el nostre patrimoni 

Si es fa a altres municipis, per què no a Capdepera? (4) Plaques solars a edificis i aparcaments públics  

Si es fa a altres municipis, per què no a Capdepera? (3)3 la cultura als bars i comerços ART I COPES 

Si es fa a altres municipis, per què no a Capdepera? (2)
 2 Aigua 

Si es fa a altres municipis, per què no a Capdepera? (1)
 1 Accés a la informació pública i bon govern Capdepera no aprova en aquest tema. Altres municipis com Calvià o Inca sí ho fan.