Imprimeix
Categoria: Xafarderies
Vist: 1584

Premi Alimentació Artesana de Mallorca per a Emilio Navarro i el seu gató d’ametlla mallorquina. N’Emilio forma part de la nissaga Navarro i és soci del Forn de sa Plaça, on va crear les Galletes d’oli ARTÀsanes i des d’on distribueix també el seu gató amb una capsa dissenyada per Gustavo. La presentació d'aquest gató tengué lloc a les nits de les arts al Centre Cap Vermell l'any 2018.



El Consell de Mallorca va lliurar diumenge els Premis d’Artesania de Mallorca 2021 als cinc professionals del sector que han resultat guanyadors d’aquesta vuitena edició dels guardons. El Teatre Municipal de Bunyola acollí l’acte, en què també s’han entregat les cartes artesanes atorgades entre 2020 i 2021. Entre elles, una carta artesana de l'obra de pauma de Capdepera, na Yolanda Izquierdo.

Les persones que han recollit el diploma com a guanyadors dels VIII Premis d’Artesania de Mallorca i que es repartiran un total de 19.000 euros són:

Premi Alimentació Artesana de Mallorca per a Emilio Navarro i el seu gató d’ametlla mallorquina. El jurat ha valorat l’ús de productes agroalimentaris de proximitat i que és una recepta molt representativa de la gastronomia de Mallorca. Per tant, s’ha considerat que el producte preserva la tradició i l’alimentació saludable.

N’Emilio és soci del Forn de sa Plaça, Artà, on va crear les Galletes d’oli ARTÀsanes i des d’on distribueix també el seu gató. Aquesta categoria, de nova creació, està dotada amb 4.000 euros. 

L’objectiu d’aquests reconeixements i de l’acte celebrat és donar prestigi als professionals de l’artesania de Mallorca i també als oficis artesans. Igualment, és una manera de reconèixer la dedicació dels professionals de l’artesania per elaborar productes únics, de qualitat i sostenibles.

Durant el seu discurs, la vicepresidenta Busquets s'ha dirigit a les persones premiades avui: «Aportau a la nostra societat un gran valor afegit, el valor afegit de la innovació, de la conservació del patrimoni, de la diversitat, de la sostenibilitat i de l'emprenedoria».

 

 

Enhorabona, Emilio!!!