Imprimeix
Categoria: Xafarderies
Vist: 1700
Una proposta amb calat i divertida. Als penya-segats de Loiba, a Galícia, hi ha el "millor banc del món".



Un lector ens envia aquesta preciosa foto i ens comenta "el millor banc". Idò sí, però també no!  Situat al passeig de ses Atzavares, ofereix una visió relaxant de la natura amb un horitzó inabastable.

Hem de saber que hi ha un banc que te la marca del millor banc del món" i hauríem de conèixer una mica de la seva història:

El banc de Loiba Ortigueira (La Corunya)

L'any 2009 un veí de Sant Julià de Loiba va decidir instal·lar pel seu compte un banc al costat dels penya-segats d'aquesta parròquia de Ortigueira. D'aquesta manera, els visitants podrien seure a contemplar el paisatge sinuós de la mar en aquesta zona de pendents rocoses.
Un any després, durant el Festival d'Ortigueira, una de les bandes que actuaven en aquella edició va visitar el mirador do Coitelo, on hi ha el banc, i va gravar en el seu dors la frase "The best bank in the world" en referència a l'penya-segat. La similitud de la paraula anglosaxona, el principal significat és entitat bancària, amb el de banc de descans es va prendre al principi com una errada. No obstant això, des de llavors es reprodueix aquesta mateixa frase cada vegada que es renova el mobiliari.

La notorietat d'aquest banc va créixer tant que el Concello d'Ortigueira ofereix autobusos gratuïts per als turistes que volen visitar-lo. Durant la passada Setmana Santa, més de 5.000 persones van visitar els penya-segats amb aquest servei.

El Ministeri d'Indústria concedí els drets sobre la marca de l'assentament de Loiba a l'Concello d'Ortigueira, de manera que oficialment és el banc més bonic del món.



Així doncs, tots aquells que cerquen recursos turístics ja en tenen un altra. El nom de "The best bank in the Mediterranean see" vos ho proposa Cap Vermell i espera que la proposta tengui recorregut i èxit.

I un apunt més per als descreguts, cercau a Google "el mejor banco del mundo" i comprovareu que te 141 milions d''entrades.