Els partits polítics –gairebé sense excepció– tenen afició a treure fulletons adreçats als seus militants. Si pensassin en la totalitat de l'electorat no posarien algunes de les coses que posen.

Bé, el fet és que el darrer fulletó d'un partit que ens ha arribat és el del PP, d'un poc abans de Nadal.

I què en diríem?

- El PP, fidel als seus principis, es passa pel folre la llengua del país. I per un paraula que no saben com traduir, l'escriuen malament: FOGERONS!

- L'editorial ens canta el frau a què se sotmet l'electorat, ja que el partit més votat (el PP) es troba a l'oposició. "Patético", diuen que és. Bé, si ells comandassin i la resta estigués a l'oposició, hi hauria més d'un 70% de l'electorat que no estaria representat a l'equip de govern. Precisament, el sistema electoral espanyol permet les aliances entre partits, i per molts d'anys!

- El cap del partit, Joan Ferrer, hi diu la seva. I del que diu en treim la conclusió que el govern municipal és un desgavell i que els que comanden ara són uns mans foradades.

- També hi fica cullerada en Pep Medina, especialment centrat en qüestions econòmiques. Però no, no l'encerta quan atribueix tots els mals del món al govern local, autonòmic i central (cap del PP, casualment), inclosos els tipus d'interès: "En primer lugar el aumento de intereses de las hipotecas", diu. Però no és el Banc Central Europeu el que fixa els tipus d'interès? En fí...

. El senyor Bernard Boutique ens en fa cinc cèntims en alemany. I com que no hem entès res, res en deim.

- Finalment, el petit requadre que encapçala totes les pàgines del fulletó inclou l'adreça electrònica del PP de Capdepera. Res de res, la pàgina continua igual d'inoperant que fa mig any.

- Sobre el disseny de l'opuscle, preferim no fer-ne esment, no siguin coses que...