El batle li ha proposat degut al retràs d'altres projectes. El títol serà: Ali Babá, los cuarenta ladrones y un interventor en el muro de las lamentaciones haciendo lo imposible para ir a Can Patilla"



Dit i fet! El batle volia fer una "rentada de cara" a la casa Consistorial al llarg del 2021 i proposà a Gustavo una intervenció artística a la façana de l'Ajuntament. I Gustavo en pocs dies ha enllestit les bastides i ja ha fet el dibuix. El batle li ha assegurat que no serà com a les escoles; en aquest cas l'ajuntament correrà amb totes les despeses.

Gustavo vol tenir-ho acabat el mes d'abril pel seu 82è aniversari. Ja que després el Senat alemany li ha convidat a fer una exposició antològica a Berlin coincidint amb el 50 aniversari de la seva primera exposició a la capital alemanya. Per això vol que els regidors de l'equip de Govern, excepte na Corraliza que prou feines té, s'involucrin en la feina i vagin a pintar per torns cada dia: "així farem més via i al manco faran qualque cosa de profit"

Qui no està tan content és en Joan Trobat que ha tingut que canviar de lloc de les seves reivindicacions per deixar l'espai lliure. Trobat considera que si l'Ajuntament pot pagar aquesta "decoració" també li podria pagar els coloms que li mataren.


foto arxiu


El títol serà: Ali Babá, los cuarenta ladrones y un interventor en el muro de las lamentaciones haciendo lo imposible para ir a Can Patilla". Ja han sortit veus, des de l'oposició, que diuen que això hauria d'haver anat a ple i que aquest "paisatge gustavià" a un edifici oficial i amb aquest títol no sigui motiu de catxondeo i rialla.

Els equips directius dels centres educatius consideren que és una copiada total i una imitació barroera al que s'ha fet a s'Alzinar i a s'Auba, i que haurien pogut plantejar altres alternatives de Gustavo com un complexe escultòric o, per exemple convertir s'escorxador en un edifici totalment dissenyat per Gustavo.

La resposta de R. Fernández ha esta que aquesta façana serà molt diferent ja que els personatges tindran relleu.

La feina està començada i són molts els que s'aturen a veure com es fa. Dimecres passat, els embussos de tràfic per mor de les obres s'incrementaren degut a les returdades que tothom feia al passar per davant l'Ajuntament. 

Sia com sia, la RUTA GUSTAVO s'està consolidant: Escultura a Canyamel, al VIVA Hotel de Cala Mesquida, a Son Jaumell i al Passeig Marítim, murals ceràmics al moll, vitralls a l'església de Cala Rajada, les escoles i el mateix espai Gustavo. Esperarem al mes d'abril a veure el resultat. Mentre, i com sempre manifestam des de Cap Vermell, a nosaltres ens agrada Gustavo i donam l'enhorabona al Consistori per la iniciativa.