Imprimeix
Categoria: Excursions
Vist: 4921

 Excursió al Puig Negre (Capdepera)










   Devora la talaia del Cap Vermell s’alça el Puig Negre. Una muntanya d’altura discreta però d’una imponent fesomia. La vessant que es pot veure des de Cala Rajada, amb les seves abruptes parets, li donen un aspecte  de muntanya- muntanya.

Image

   Com és habitual, el programa de Cranques Reumàtiques comença la temporada per la nostra zona, amb excursions suaus, aptes per a tots. La pujada al Puig Negre ofereix una bona combinació. És una pujada fàcil, de curta durada, però que ofereix un itinerari molt interessant i unes vistes magnífiques. De fet, des del seu cim, de modesta alçada, com hem dit, s’hi veu tot el   municipi de Capdepera, molt especialment la costa gabellina.

Image

   La pujada és de mitja jornada, però combinada amb la cova des Cingle (era la nostra idea inicial) resulta una excursió completa i molt atractiva.
   La ruta la començàrem al pàrquing davant l’hotel Carolina, a sa Font de Sa Cala, mentre queia un persistent plugim i feia una ventada considerable de nord. Després d’un minuts per l’asfalt  en direcció a la depuradora, vàrem agafar un camí que surt cap a l’esquerra. És un camí ample, entre un frondós pinar, que arriba a un sementer abandonat que hem de vorejar. En arribar a un creuer de camins  seguírem tot dret (cap a la dreta duu al golf i cap a l'esquerra cap als Provençals) fins assolir un coll que duu a la vall de Canyamel.

Image

En el coll hem de girar cap a la esquerra, just davant s’hi veuen els penya-segats del Puig Negre, seguint un caminoi fitat ple d’argelagues que voreja una petita carena que separa la vista de Cala Rajada i la de Canyamel. En poc temps s’arriba al peu de les parets del puig. Aquí hem d’anar alerta perquè hem de pujar per un fort pendent que mira a ponent. El camí està fitat, però no es veu gaire clar. Poc abans d’arribar a dalt hem de girar cap a l’esquerra  i els darrers metres els hem de pujar per la part nord. A dalt feia molt de vent.

Image

Image



  Després de la foto i el vídeo de rigor,  començàrem la baixada, que férem en direcció a llevant. El camí (per dir alguna cosa) voreja la carena ben pel mig, fins arribar als cingles de sa torre del Cap Vermell. S’ha de caminar en compte, ja que tot el temps anem pel rocallam. Tanta sort que ha deixat de ploure.



Image

Image

Image

  La ruta és molt maca i les vistes, en tot moment, impressionants. Arribam a un collet sota la torre de sa talaia Nova des Cap Vermell. Aquí tenim dues opcions. La primera, girar cap a la dreta i pujar a la torre, i la segona (la que seguírem), girar a  l’esquerra i partir cap als Provençals. Des d’aquí hem de seguir els punts blaus que delimiten el camí i que ens duran, en una baixada constant, fins a la urbanització (la mala mar ens impossibilità anar a la cova des Cingle). Arribats a la urbanització giram a  l’esquerra  fins agafar un camí que puja al repetidor de sa Font de Sa Cala, des d’on baixàrem cap als cotxes

Image

Image

Image

   La propera excursió és el 15/11/2009  al barranc de Biniarratx i l’Ofre. Aquesta excursió és amb autobús, per tant cal apuntar-se.