Imprimeix
Categoria: Excursions
Vist: 2845

 

Diumenge matí, un nodrit grup de gabellins i serverins partirem cap a terres llucmajoreres per a visitar el figueral de Son Mut Nou. La sortida estava compromesa des de la presentació del Llibre “Figues i figueres” de na Esperança Llabrés.


Així ben dematí, en cotxes particulars, sortiren de Capdepera i Son Servera capa Llucmajor i la finca de Son Mut Nou. Allà ens esperava en Montserrat Pons  “el farmacèutic de les figueres” per mostrar el camp d’experimentació de les figueres, que té muntada a la seva finca.

Són Mut Nou acull la col·lecció privada de figueres més gran del món. Començaren recollint varietats mallorquines, ampliant després la col·lecció amb espècimens d’altres illes  i d’altres comunitats autònomes. Actualment la col·lecció de figueres és de 2834, d’un total de 1308 varietats: 263 de les Illes Balears, 228 d’altres Comunitats autònomes, 500 europees, 122 americanes, 94 asiàtiques, 34 africanes, 12 d’Oceania, 24 varietats de cabrafigues. 15 figueres singulars i 16 varietats especials.

La visita començà pel camp de figueres, escoltant les explicacions de Montserrat Pons, entre figuera i figuera, anècdota i contarella, consell i preguntes... vam anant provant algunes figues ja madures.

La volta molt agradosa va acabar en un tancat protegit per una xarxa on hi havia algunes figueres molt especials.



Acabada la volta, refugiats de la calor en un porxo, vam veure un muntatge amb diverses informacions, comentades per en Montserrat. Ens oferiren una gran quantitat de dades, tant històriques com morfològiques, comentades amb la passió de qui estima aquest món de les figueres.



Miquel Sbert va parlar de la presència de les figues i figueres en les rondalles.

Després de les xerrades va venir el moment de fer un tast de  alguns tipus de figues, melmelades de figues, figues seques i coques de verdures. Amb panxa plena vam tornat a Capdepera.