Imprimeix
Categoria: Excursions
Vist: 2847
Edició del 2018 de la "Caminada per cremat torrons", passada per aigua


  

 Diumenge dia 7 de Gener de 2018, es va dur a terme la caminada solidària pels voltants de son Servera. Es partí de la plaça de sant Joan, on repartiren xocolata i ensaïmada per contribuir amb l'associació A prop, en una diada dedicada als malats de càncer. Allà mateix es podia fer un donatiu.


 

 
Seguidament, es partí cap a l'estació per arribar a la via verda que uneix Son Servera i Artà, una pista accessible i ample, que deixava a banda i banda els camps dels tarongers, o les terres amb cavalls o ànneres. El grup de més d'una vintena de persones conversava i es distanciava del nucli de població, mentre avançava  pel camí. Una pluja de cameta d'aranya va acompanyar durant tot el trajecte, mentre que els caminaires es posaven els xubasquers i estenien els paraigües.

 




 Posteriorment, es va accedir a una finca privada, el pas de la qual fou donat amablement pel seu propietari. Pujàrem un rost que es va fer de cada vegada més inclinat fins arribar al turó que dona a l'altra banda de Pula. Es tracta del puig de Son Pantinat d'excasa alçada però amb  molt bones vistes. Valia la pena de contemplar el paisatge, amb la carretera que portava a Cala Rajada a l'interior, i a la Costa dels Pins i el seu mar a la banda oriental. La pujada va costar una mica, ja que les pedres llenegaven degut a l'aigua que s'intensifica durant el matí. Una vegada que s'arribà al cim s'aprofità per fer la foto oficial de grup.


 



Finalment, es va fer una passejada circular per la muntanya i passàrem pel túnel de les antigues vies del tren, per tornar a reprendre el tram de la via verda que ens tornava a l'estació i a la plaça del poble. A més, s'ha de destacar que en el grup hi havia personal de l'Hospital de Manacor, entre els quals hi participà la seva directora. També, membres del grup excursionista Camina, Caminaràs de Son Servera i de Cranques Reumàtiques de Capdepera participaren a l'acte. El tresorer recollí els diners recaptats i els entregarà a l'Associació A prop. Tot sigui per sensibilitzar d'aquesta malaltia que afecta a tantes famílies i que algunes persones s'han esforçat per fer-la visible i a conviure amb ella. Els valents que s'atreviren a fer passes contra aquesta malaltia han contribuït a fer encara més gran aquest dia, tot i que passat per aigua.  Esperem que es torni a repetir amb més bon temps i més participació ciutadana.












En acabar l'excursió alguns membres de la junta del club van lliurar el donatiu a l'associació A prop.