Giacomo de Stefano i David Oliver, afeccionats a la navegació, volen conscienciar la cura de la mar recolzats pel GOBA bord de la Nova Catalina, una embarcació tradicional de 5 metres d'eslora, Oliver i Stefano circunnavegarán Mallorca començant des de Palma en direcció oest impulsats només pel vent o, si no, la força dels seus braços. "El missatge que es pretén donar és clar: és possible i ens correspon redefinir la relació entre l'home i el mar, i reflexionar i ser conscients dels conflictes derivats de la nostra acció i ambició", ressalta el grup ecologista mallorquí en un comunicat difós durant la jornada d'ahir.
 
El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) col · labora en aquest projecte divulgatiu, que s'estendrà fins al 14 d'agost dividit en onze etapes.

Els promotors de la iniciativa volen denunciar el dany que ocasionen al mar, les costes i els seus ecosistemes l'abocament de plàstics, la contaminació per aigües mal depurades, la sobreexplotació pesquera, les prospeccions petrolíferes i els desenvolupaments urbanístics agressius, entre altres accions humanes.

Podeu seguir el dia a dia d'aquesta aventura a
https://www.facebook.com/VoltaMallorca
http://www.voltamallorca.com/?p=551

El calendari previst és el següent: